Döden är fortfarande frånvarande och jag… jag känner mig okej. Och det känns som om huvudet laddar om och gör en reboot, emedan den fysiska kroppen inte hänger med alls! Det går för fort kanske?

11873_1416254525298691_520482782_nGårdagen spenderade jag på balkongen. Så även idag.
Musik, vatten och kaffe.
Det känns som om det är de allra sista sommardagarna nu, så jag passar på att sitta därute och försöker att bara vara och njuta.

Det känns bättre i psyket, det gör det!
Det känns smidigare att vara jag.
Dock måste jag ändå få tillägga att dåsigheten och tröttheten som medicinen ger, i form av biverkningar, driver mig till vansinne.
Men å andra sidan… Jag är okej! (Jag vågar knappt skiva det!)

Jag har ju varit väldigt trött, under eoner av tid kan tyckas, men i jämförelse med denna sömnighet och ”lullighet”, så var det tidigare ett skämt! Den tidigare tröttheten fann jag nog okej, lite gnällig över den också förstås, men just nu är jag dåsig mest hela tiden!
Jag tror inte att jag har varit så ”luddig” och halvsovande tidigare, utanför missbruket vill säga, och ändå är huvudet på väg emot ljusare funderingar, gladare tankar och ibland, faktiskt, inga funderingar alls! Ja, du läste helt rätt! Skallen är tyst emellanåt och det surrar inte så förbannat mycket av allting och ingenting, och det är nytt och väldigt skönt!

Döden är fortfarande frånvarande och jag… jag känner mig okej. Det känns som om jag är på väg! Äntligen!

14141992_1168808496496368_2069043396891766676_nOch det känns som om huvudet laddar om och gör en reboot, emedan den fysiska kroppen inte hänger med alls! Det går för fort kanske? Omställningen kanske snurrar på för hastigt, så allting, själen och fysiken, inte hänger med hela vägen?
Anpassningen av de kemiska substanserna i hjärnan kanske inte riktigt låter kroppen få hänga med? Kanske är det som det ska vara, med medicineringen, men att mitt fysiska jag och mitt själsliga hjärta inte alls hänger med i tempot av alla omställningar? Dessutom är de ju vana att hålla till i sörjan av sorger, tråkigheter och ångest? Och nu… Plötsligt; Nytt! Wow!
Det ska vara övergående, säger de som vet och kan sin sak… Jag kan bara hoppas att de har rätt!

Och jag tänker, att om detta är början av ett bättre mående, efter endast en vecka med de nya medicinerna, hur bra skulle detta då kunna bli?
Hur fint skulle inte jag kunna ha det, om det faktiskt är så att full effekt av medicinerna först kommer om ett par månader?
Jag tvivlar som alltid, tar det säkra för det osäkra, men tänk om jag slipper dalgångarna och det svarta tankarna? Tänk om jag slipper allt tvång som funderingarna ställer till med och ponera att jag faktiskt skulle kunna vara mer spontan, fylla livet med mer skratt och känna mig njutbar och härlig?
Jag vågar inte lägga alla ägg i samma korg, naturligtvis, för det kan komma ett bakslag, men tänk om…

14100450_10155231602664126_1027476204775671179_nOm man söker på Wikipedia och Vårdguiden står det att läsa om läkemedlet som jag ordinerats; Klomipramin, är ett antidepressivt läkemedel.
Det används vid djupa depressioner och har också god effekt vid ångesttillstånd med panikattacker.
Medlet har också effekt mot tvångstankar, men denna effekt kommer ofta först efter en längre tid än den antidepressiva effekten.
Preparatet går i Sverige under varunamnet Anafranil.
Läkemedlet ges i pillerform, som injektion och dropp.

Jag känner att om det här fungerar nu, så köper jag viktuppgång, håravfall, muntorrhet, dåsighet och muskelsvaghet, om det visar sig att jag får känna mig gladare och positivare! Det är inte roligt, naturligtvis, men jag är nästan med på allt, bara jag får ”komma tillbaka till livet” igen…
Det är så länge sedan som jag fann livet okej och relativt bra, att det känns nytt och lite som en påse Lördagsgodis, som jag kan avnjuta och spara lite på de närmaste dagarna.

I skrivande stund; Äntligen! ÄNTLIGEN!

Väl Mött / Arthur (Bilderna; Google-Bildsökning)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s