Lite funderingar, en Söndag, i September… Jag vill ha mina mönster, rutiner och min enformighet, för att känna lugn och ro! Jag vill inte ha stök och plötsliga förändringar!

parkbanken-den-rodDet är Söndag.
Det känns bättre att vara människa.
Lite mer lust och glädje.
Lite mer av känslan att jag är på väg igen. Det är inte stadig på något sätt, men känslan känns ny och återigen hoppas jag! Det måste gå! ”Snälla någon, låt det fungera nu”!
Och jag är trött och dåsig. Oerhört sömnig och ibland är det på gränsen till medvetslöshet. Jag hoppas att det går över. Det är en biverkning av medicinen.

Jag tog mig ett varmt bad igår kväll.
Hade lite mysigt Hemma-SPA. Försökte njuta och slappna av. Somnade nästan i badkaret. Jag var så trött och det även om jag sovit under dagen och inte hade företagit mig någonting särskilt. Det finns lusta och det finns lite mer kärlek till tillvaron, men orken tryter ständigt och det stör mig.
Jag grät en skvätt. Oerhörd sorg för mitt liv. Oerhört sorgligt att det blev som det blev, och för detta grät jag… Man måste gråta ut sin sorg, det blir till stenklumpar i magen annars.
Men… Jag är på gång!
Det känns som om jag äntligen vågar förvänta mig ett positivt resultat. Så lång tid och nu först, över ett och ett halvt år senare, så kanske… 

img_0257Det finns inga planer för dagen.
Det saknas också planer för veckan. Förmodligen åker jag hem till mig och mitt i Bagarmossen, för jag är ännu hos min man i Alby.
Jag längtar hem ibland. Till mig och mitt och tystnaden.
Men det blir så mycket saknad när jag är ensam. Saknad, längtan och oro, för katterna och för min man.
Jag upplever att det inte kommer att kunna fortgå, att jag åker fram och tillbaka i tid och otid. Jag behöver rutiner och jag behöver en fast stabil punkt i mitt liv, utan att behöva försaka det ena eller det andra.
Jag är så pass tråkig, att jag vill ha mina mönster, rutiner och min enformighet, för att känna lugn och ro! Jag vill inte ha stök och plötsliga förändringar! Jag uppskattar inte ändrade planer och jag är inte en spontan man. Det krävs, ifrån min sida, att planera, strukturera och schemalägga saker och göranden, för att jag ska hinna vänja mig vid tanken att det kommer ett ”hinder” på vägen.2
Dessutom räcker inte min energi till att ha flera möten på en och samma vecka till exempel, och jag räcker inte till för att först åka hemåt till Bagarmossen och sedan fara tillbaka till Alby igen, till mina katter och min man.
Det blir alltid en lång återhämtningstid för sådant. Jag blir så trött och energilös, så jag försöker att planera, dra ner och förbereda mig själv på livets olika händelser. Somligt måste jag på allvar börja fundera över, för att undslippa oro, stress och energidränage och jag måste skala bort somliga saker för att hålla ihop som människa och man. Det går inte att stressa runt och försöka att hinna med… Jag klarar inte det längre! Acceptans! Men även detta innehåller sorg och vemod naturligtvis.

Jag hoppas att Psykiatrin hörs av under veckan.
Jag ska till en ny mottagning, men på samma Sjukhus. Så återigen är det nya människor, ny avdelning, ny läkare och nya sköterskor att möta och bemöta.
Allting nytt och om igen…

Det stressar mig med nya kontakter och nya människor, men det är bara att hacka i sig och gilla läget! Så länge det går framåt med Psykiatrin så är jag nöjd och dessutom får jag sällskap av min Boendestödjare!
Det är med en skräckblandad förtjusning som jag grubblar över det där och ser fram emot det… Det ska jävlar-i-mej fungera nu!

Det var evighetssekunder
tre korta andetag
hela livet vände
vem valde
inte jag
jag hörde ord från mina läppar
som aldrig vilat i min mun
tankar aldrig tänkta
som nya väggar i ett rum
~Dahlgren~

Ta hand om dig därute i världen och verkligheten!
På återläsande och tack för din uppmärksamhet!
Väl Mött / Arthur

(Foto; Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s