Reflektioner från Depressionernas hemvist, stat och territorium. Invånarantal, en stycken; Jag. Krigföring och armé; Litium. Grannländer; Ångesten, skulden och svärtans sjuka humor.

ensamReflektioner från Depressionernas hemvist, stat och territorium.
Invånarantal, en stycken; Jag.
Krigföring och armé; Litium.
Grannländer; Ångesten, skulden och svärtans sjuka humor.

Jag har bitit sönder en tand, Igen. Det gör lite ont!
Den har varit lagad, hel och fin, i snart två år och så, häromkvällen, bet jag sönder det ena hörnet av den.
Det skaver mot kinden. Blir som ett lite skavsår på insidan. Det gör lite ont!
Och är det inte märkligt att man absolut ska dit med tungan och pilla och peta, just på det stället där det är som vassast och mest trasigt?
Det gör lite ont… Det har nämligen blivit skavsår på den också… tungan alltså!

img_0632Jag tog mig en rejäl långpromenad igår! Hade verkligen ingen lust, men kände att jag måste röra på mig! Jag äter mindre bra mat just nu och jag tröstäter en del, så jag behöver få ”gå av mig” lite av det där som jag stoppar i mig. Jag har sagt det förut, men jag kommer att sluta som en snyggare version av Bert Karlsson om detta får fortgå!
Trött och slut, efter dagens små bravader, somnade jag på soffan och sov någon timma i sällskap med min älskade man och katterna. Jag vaknade en stund, såg på teve och åt lite glass (Fy skäms!) och somnade återigen vid elva. Vakande i soffan förstås och släpade mig till sovrummet!
Denna eviga trötthet och denna eviga dåsighet… Det är inga problem med sömnen i alla fall… Grattis till mig!

Min relativt nya dator har kraschat. Den vill bara inte mer. Startar inte!
Surrar inte det minsta och ger inte ens en liten suck ifrån sig.
Och ja, jag har provat allt och jag har smekt, varit vänlig och rar i mina ordval, OCH jag har skrikit, gapat och hotat datorhelvetet… men… den är Död! Stendöd.
Den var inte så dyr, så jag tror inte att det är värt några pengar att lämna in den.
Men jag har tur och ibland är jag bra.
Jag sparar inte på så mycket längre, inte efter det där förrådet som försvann med hela mitt bohag och alla mina kläder och skor, men… jag sparade på min gamla dator! Den har legat och dammat i en av mina lådor i Bagarmossen och den går som tåget. Den ÄR gammal! Dubbelt så stor som de nyare datorerna och det är rejäl tyngd i den! Och det låter om den! Den surrar, skrapar och susar, som en mindre fabrik, men den fungerar… Lite trög och lite väl långsam, och några av tangenterna har fastnat, förmodligen av gammalt spillt kaffe och den är ”rejäl”, ”bastant” och ”robust”, men den går som en gammal ångmaskin.
Det får gå och det fungerar… bara jag kan skriva och bara jag kan köra min ordbehandlare, så är jag tacksam.
Min dator, min vän… Min bästis…ma-handaJag handlade pennor och kritor igår. Ett nytt ritblock.
Jag vet inte varför riktig, för det finns färger, både Vattenfärger, Akrylfärger och block, men ändå köpte jag lite nya färger och kritor. Kanske för att uppmuntra mig själv? Kanske för att finna ny inspiration?
Jag påbörjar saker, hela tiden, kollage, bilder i olja, krita och jag påbörjar kreativa bilder med tyger och texter och så… blir det aldrig färdigt. Det blir liggandes och så släpar jag hem mer färger, mer block och hittar på nya idéer! Hur vore det om jag avslutade någonting någon gång!? Dammsamlare…

sam_0105-2Jag behöver klippa mig. I mitt mående och med mina rädslor och min oro, så vågar jag inte gå till frisören! Det kan ses som rent löjeväckande, men så är det.
Just nu har jag haft svårt att komma in i en dusch, ”Snuskropp”, och jag har inte orkat byta kläder eller ens sköta mina tänder ordentligt.
Det mest vardagliga trivialiteter blir eftersatta när man inte mår bra, men jag ska försöka att ta itu med mig själv idag. Intentionen är att ägna mig åt en skön SPA-dag och sköta om mig… Jag ska ta itu med håret själv, klippa och ansa det, och jag ska verkligen försöka att skrubba bort känslan av Bert Karlsson…
Men… bara tanken får det att ta emot, men jag ska verkligen göra en ansträngning!

Ta hand om dig denna Fredag!
Det kan bli en fin dag och jag kanske får en njutbar och gladare tillvaro just idag!
Som alltid hoppas jag… Som alltid tror jag… Som alltid önskar jag..; ”Den här gången! Nu ska det fungera! Nu kanske”…

Kärlek till dig, genom rymden och förbi alla stjärnor och planeter!
På återläsande / Arthur
(Bilder; Arthur)

 

2 tankar på “Reflektioner från Depressionernas hemvist, stat och territorium. Invånarantal, en stycken; Jag. Krigföring och armé; Litium. Grannländer; Ångesten, skulden och svärtans sjuka humor.

  1. Herregud, vilken kämpe du är. Allt vad du räknar upp angående depressionens maktlöshet kan jag känna igen. Ta sig igenom och ut i livet igen är en långdragen kamp mot sitt inre som spelar fulspel och trotsar varje försök att ta makten förnuftsmässigt. Men det går att bryta sig loss och jag hoppas att du skriver om det inom en inte alltför avlägsen framtid. Kramar och kärlek till dig ♡

    Gillad av 1 person

    • Dina ord är kraft och energi för mig! Tack! Du är härlig och väldigt positiv, vilket är bra för mig! Trevlig helg och tusen tack för dina välvalda ord! Kram ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s