Och jag orkar inte, vilket ger dåligt samvete. Och jag vill ingenting, och det matar min ångest. Och jag är ständigt trött och ”hängig”…

tantenDet blev inte mycket gjort igår.
En kort sväng till Vårdcentralen för provtagningar och sedan hem igen.
Eller hem… jag åkte till Alby där min kärlek bor tillsammans med katterna.
I övrigt gick jag från sängen, till soffan och tillbaka igen.

En av katterna behöver oerhört mycket kärlek, värme och närhet! Hon lägger sig nära, nära, på rygg, bredvid mig och somnar tryggt vid bröstkorgen. Varje gång som hon söker min kärlek, går hjärtat sönder av kärlek. Hon får mig att känna hopp. Katten får mig att känna att jag fortfarande lever och att jag på något vis behövs. Jag fascineras fortfarande över att jag har möjligheten att ha husdjur. Det är mäktigt att få ha dem nära och att få ta hand om dem. Jag antar att man måste ha husdjur, för att förstå den där känslan av förälskelse och total villkorslös kärlek.

12596082_10206948634609049_1288517400_nIgår hade jag en dag med en brännande känsla bakom ögonlocken. Jag behövde förmodligen gråta och skrika lite grann, men jag orkade bara inte.
Jag orkar inte gråta mer. Jag orkar inte förklara mig längre.
Jag är oerhört trött på dåligt samvete, missförstånd och min ständiga oro för att jag sagt något fel, gjort något fel eller inte gjort något alls.
Jag är inte bra på relationer! Jag suger på kärleksrelationer, vänskapsrelationer och relationer överhuvudtaget.
Jag är mindre bra på att höra av mig. Jag är mindre bra på att träffa mina vänner och jag är definitivt mindre bra att vårda min kärleksrelation.
Jag utgår ifrån att det är mitt mående som ställer till det där med gemenskap och relationer, och jag utgår ifrån att jag så småningom kommer att bättre mig, men just nu är det mycket som cirkulerar kring mig och mitt.img_1085
Och jag orkar inte, vilket ger dåligt samvete.
Och jag vill ingenting, och det matar min ångest.
Och jag är ständigt trött och ”hängig”, och det ger ständig skuld för att jag behöver vila och återhämta mig. Tjatigt som fan! Gnällig som fan… Men…
Alla andra arbetar ju! Alla andra fixar sina dagliga göranden! Alla andra människor, nästan, åker buss och tunnelbana och alla de andra levande människorna i vida världen, handlar, lagar mat, sköter sin hygien och snyter barn.
Men jag… jag behöver några dagar för att uppbringa energi, lust och ork, för att ta itu med den alldagligaste markservicen.
Och jag får dåligt samvete inför min man, som arbetar hårt, och jag får dåligt samvete inför mina nyvunna vänner som arbetar på och gör så gott det kan, trots allt, medan jag själv kryper under täcket och inte orkar ta itu med världen och livet.
Och jag tänker; Är det detta som är mitt liv nu? Trötthet, sorglighet, ömhetströst och kärlekshungrig?

ordsprak-3Vad mer måste jag göra för att komma upp till ytan igen?
Jag har en del verktyg att ta till. Saker jag kan göra och som på sin höjd skulle ta mig en halvtimma varje dag. Yoga, Mindfulnessmeditation och positiva Affirmationer att läsa. Min man och kärlek har ordnat och fixat för min räkning och jag kan bara ”sätta igång” och gör det jag ska och kanske måste, för att må bättre!
Hjärnan är så häftigt konstruerad att den GÅR att omprogrammera! Det kan ta lite tid, men det som är negativt och pessimistiskt kan vändas till positivitet och kanske lite mer glädje. Det finns vetenskapliga studier som bekräftar och verifierar det, så egentligen borde jag, och många med mig, hoppa på det där övningarna och åtminstone försöka att vända skutan.

Jag har inte lyckats med att ta itu med det där idag heller!
Det blev inte av idag heller.
Fan… Det är hopplöst! Vanans makt kanske? Jag är för trött?
Jag kanske inte ens vill försöka att må bättre..?
Jag gör ett nytt försök i morgon!

/ Arthur
(Bilder; Per Lundström & Arthur)

 

1 tanke på “Och jag orkar inte, vilket ger dåligt samvete. Och jag vill ingenting, och det matar min ångest. Och jag är ständigt trött och ”hängig”…

  1. Mycket negativt i texten du skrev och det drar ner dig men om du bestämmer dig för att säga en positiv sak.om dig själv Varje Dag skulle du nog finna fler. Negativism drar negativa saker till sig och positivism drar positiva saker sig. Du är ihärdig tycker jag och det är bra. Dagen som ligger framför oss, använd den på ett sätt som gynnar dig föreslår jag. Kram ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s