När jag sätter mig ner och skriver, så gör jag det för min egen skull. Jag skriver ner och författar hur mina dagar är och hur de fortlöper.

vacker-blomma-per-tog-bildenJag är en negativ liten människa.
Jag är pessimistisk.

Mina inlägg osar av bitterhet, negativet och beska.
Det blir gärna så när man är nedstämd och deprimerad. Saker och ting har en förmåga att målas upp i svartvita och gråa nyanser.
Det är bra att jag blir påmind om det. Det är bra att jag får det påpekat, att någon belyser det, det negativa, så att jag gör någonting åt det.

När jag sätter mig ner och skriver, så gör jag det för min egen skull. Jag skriver ner och författar hur mina dagar är och hur de fortlöper.
Det är förbannat kladdigt, rörigt och ljusfattigt i tungsinnets gränsland.
De där dagarna med döden som sällskap och sängvärmen som trygghet, har inte lämnat min vardag och ibland vadar jag i självömkan och sorg. Dock vill jag understryka, att det har blivit bättre och somliga dagar är helt okej att vara vid liv.
Det är inte alla dagar jag vill få ett avslut och det är inte heller alla dagar som jag upplever att livets monster har vunnit över mig och jag själv kapitulerar och sätter mig ner i ett hörn och gråter.

arthur-i-svartvittDepressioner gör oss negativa.
Nedstämdhet och sorg, för oss neråt i spiraler och det mesta är meningslöst, oöverstigligt och maktlöst.
Deprimerade människor har en förmåga att fastna i ältande, i svårmodiga tankar och de försöker dessutom desperata att ”rädda” alla andra runtomkring, för man vill inte besvära och man vill inte vara i vägen! Man försöker att rädda dem undan tyngden, bort ifrån vanmakten och vemodet, och man vill inte blanda in dem i tankar och funderingar och samtidigt söker man förståelse och någon typ av räddning av dem som står en närmast. Det blir så dubbelt och det blir väldigt konstigt i huvudet. En krasch och krock! 
”Ena sidan och andra sidan”…
Och så skäms man. Dåligt samvete och en hel dynghög med skuld och ångest, bebor själen och hjärtat! Och så ska man vara ”tacksam”, ”se det positiva i tillvaron” och även försöka att ”ta sig i kragen”.
Och det är så inflammerat, negativt och svårt att lyssna till det där flosklerna, för sanningen är ju den att man önskar inget hellre än att komma igen, få vara med och att kunna vara delaktig i vardagens trivialiteter.
Men i en depression blir det mest enklaste saker svåra att utföra. Att sköta sin hygien, att gå till affären, att ta en promenad och ordna med små ärenden.
Det allra trivialaste saker blir inte gjorda och när det väl ska göras är motståndet, tröttheten och rädslan så pass gigantisk, att man utför och gör det man ska av ren jävla envishet!14938268_10209287159230703_373235235860886057_n
Och jag måste få säga att jag är ganska bra på att göra saker ändå, att utföra små ärenden och ta mina dagliga promenader, oavsett hur jag har det och det även om jag ska krypa på hörntänderna för att få dem gjorda.

Jag har skrivit kilometervis med ord och meningar om det här.
Jag har vänt ut och in på mig själv, i mina texter och det blir, om jag ska vara helt ärlig, ett ältande, ett upprepande och repeterande av det som redan är glasklart; Jag är ännu deprimerad! Jag är en negativ liten människa.
Jag är pessimistisk. Mina inlägg osar av bitterhet, negativet och beska.
Det blir gärna så när man är nedstämd och deprimerad… Tyvärr…
Jag kommer igen, det är väl klart jag gör..?

Väl Mött / Arthur (Foto; Per Lundström)

 

2 tankar på “När jag sätter mig ner och skriver, så gör jag det för min egen skull. Jag skriver ner och författar hur mina dagar är och hur de fortlöper.

  1. Så fint och sanningsenligt du beskriver den deprimerandes vardag, för precis så är det. De vardagligaste göranden blir till oöverstigliga hinder. Du för de osynliga plågades talan….Tack för det ❤ kärlek till dig ❤

    Gillad av 1 person

    • Tusen tack för dina ord! Jag känner ibland att det blir ett tjatigt ältande, men syftet är att ”rensa systemet” och skriva om det som är svårt och knepigt, om än så lite… Tack och jag sänder kärlek i retur! Vi behöver det ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s