Hon är förbannat smart, som de flesta kvinnor alltid är, och hon inger hopp, mod och styrka. Tacksamt… Jag har väldigt få, men väldigt varma, kloka och insiktsfulla vänner.

0bddf3f89251865cab13f7ea1e68cde8Jag träffade en vän igår.
En högt älskad vän som jag träffar alldeles för sällan. Jag älskar henne till döds!
Jag behöver väl inte berätta om kroppens och själens motstånd, men vi träffades och tog en promenad genom Södermalm.
Vi besökte några Secondhandbutiker, som vi båda två uppskattar att botanisera i, och det var väldigt skönt väder att promenera i och vi fick även lite sol emellanåt!
Hon letade efter julgranskulor, och själv sökte jag efter Elefanter och Veckotidningar. Det sistnämnda skall jag ha till mina kollage som ligger och väntar på att bli färdigställda, och för övrigt fann ingen av oss det vi sökte.

Vi tog en varsin stor kopp kaffe och en smörgås på ett café, och jag förvånades över mängden med pengar det kostar med en kopp svart java.
Vi pratade om livet. Vi brukar göra det när vi ses.
Det blir konstruktiva och djupa samtal om livet och tillvaron.
Jag pratade om hur jag mår och om mina nya mediciner. Jag ventilerade Psykiatrin och om mitt boende, som jag fortfarande finner obehagligt att vistas i.
Jag har svårt att prata om det, depressionen och mitt mående, utan att det knyter sig i halsen och utan att tårarna tränger upp bakom ögonlocken.
Jag har svårt att berätta om sorgen jag bär på, sorgen för att livet susar på och passerar, utan att jag riktigt får vara med och leva. Det har gått två år nu!
Och jag berättade om döden och min tidigare önskan att få ett avslut, och jag betonade återigen att det gått två år nu, i en bergochdalbana, och det är så oerhört sorgligt!

55ebe1b1d8a2f14a7d9f647b3745f9dd.jpgOch vi pratade om hennes arbete, som jag beundrar väldigt mycket, och hon berättade om alla de ungdomarna hon tar hand om och hjälper tillrätta på det stödboende där hon arbetar!
Och jag blir avundsam, vilket jag också sa, och min avund består av hennes ork, hennes mod och hennes härliga energi och hon garanterade att även jag kommer att återfå det där; ”Du behöver tålamod och uthållighet, för det kommer att komma tillbaka”!
Och jag har ju hört det där förr, om tålamodet och orken att invänta en bättre tillvaro, men som jag skrivit förut och som jag berättade för min vän, med gråten i halsen; ”Det tar för mycket tid och kraft att vänta! Det är så sorgligt att ingen direkt förändring har trätt i kraft! En del dagar sover jag bort”.

Min vän är trösterik.
Hon är förbannat smart, som de flesta kvinnor alltid är, och hon inger hopp, mod och styrka. Tacksamt… Jag älskar henne oerhört!
Jag har väldigt få, men väldigt varma, kloka och insiktsfulla vänner.

Jag somnade på soffan när jag kom hem, lite för sent förstås och med min man och kärlek som sällskap, men jag klarade inte av att hålla ögonen öppna!
Återigen bad jag om ursäkt för att jag är tråkig, trött och somnar framför teven.
Han garanterade mig att det är helt okej…
Låt mig dock berätta att andra meningar och ord flugit genom rummen angående det där, så tilliten till det han säger är för tillfället mindre…

e5324ebd0d49642b97d166655a40e335Jag är tråkig och jag vill ingenting och jag är egoistisk, jag vet det!
Och det stör inte mig nämnvärt längre, inte i skrivande stund i alla fall, för jag måste se till mig och mitt och hushålla med energier och med lustan, så att jag håller nästkommande dag och dagen efter det.
Det tillhör väl konventionerna att ”be om ursäkt” för att man är ”tråkig” och lider av livsleda, vad vet jag, eller så är det endast ett fiskande från min sida att få bekräftelse på att det ÄR okej!
I alla fulla fall…
Det får vara som det är med trötthet, tråkighet och egoism, jag bekräftar bara att jag vet och har full insikt om det där, men det ska blir bättre! Även för mig!

Tack för din uppmärksamhet och ta hand om dig!
På återläsande? Väl Mött / Arthur
(Bilder och Foton är hämtade via Google Bildsökning)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s