… Jag vet inte om det är just det där som fått mig att må lite bättre och känna mig gladare, men det känns finare… Meningen med livet? Meningen med livet kan vara att orka tömma kattlådan, att ha modet att gå till Ica…

Under veckan som gått har jag varje morgon, efter morgonmys med katterna och några koppar kaffe, ägnat mig åt Positiva Affirmationer.
Affirmationer, för dig som inte känner till dem, är positiva påståenden och meningar om sig själv, sin omgivning och världen, i en glad och positiv form.
Meningen med dem är att ”omprogrammera” hur man känner, tänker och agerar i vissa situationer.
Själva ordet Affirmationer betyder ungefär ”bekräftelse” eller ”bejakelse”.
Och jag vet inte om det är därför som det känns lite bättre, eller om den är medicineringen som slutligen börjar ”kicka in”, det saknar i och för sig betydelse, men det känns bättre att vara människa. Tacksamt!

”Jag vet inte om det är just det där som fått mig att må lite bättre och känna mig gladare, men det känns finare”…

article-2359348-1abeec01000005dc-258_634x375

Bilderna, ovan och nedan, kommer från BBC.

När jag var yngre sysslade jag mycket med det där och svävade ut i ”New-Age” gyttret under några år, och efter ett tevereportage om negativitet och pessimism här om kvällen, hur man med enkla metoder kan omprogrammera hjärnan, så kände jag att jag måste prova det där igen!
Själva teveprogrammet, ”Don’t Worry Be Happy” av och med Michael Mosley, som jag och min kärlek tittade på, visades på BBC-Earth och det hela gick ut på att få journalisten och reportern att börja se sig själv, sin omgivning och världen med andra ögon och på ett mer positivt sätt!
De gjordes olika undersökningar av hjärnan med hjälp av elektroder och olika bildspel och de framkom ganska snart att han, Michael Mosley, var en riktigt pessimist och som ständigt förväntade sig katastrofer och det allra värsta av allt och alla omkring honom.
Med en glimt av humor och en del skratt, så fick han i uppdrag att se på vackra bilder och leende människor på en bildskärm och samtidigt börja meditera och utföra Mindfulness övningar varje dag under ungefär fyra veckors tid, för att sedan på nytt dokumentera hjärnans verksamhet och även sammanställa på vilket sätt han reagerade och agerade på de olika bildspelen som återigen spelades upp.capture
Och mycket riktigt!
Han själv upplevde tillvaron lättare och ”roligare” och mycket av hans negativitet och pessimism hade övergått i ett mer glädjefyllt tänkande!

Så… Jag letade upp ett vackert bildspel med fina bilder på Youtube, med tillhörande ord och meningar som bejakar och välkomnar ett mer positivt synsätt på livet, och jag bestämde mig för att börja min morgon med dessa!
Och som sagt… Jag vet inte om det är just det där som fått mig att må lite bättre och känna mig gladare, eller om det är min medicinering av Litium som börjat göra verkan, men det känns finare!
Jag vill tillägga att jag fortfarande är obeskrivligt trött och gärna sover, men det känns mer okej att vara människa och vara jag…
Det tackar vi för! Nu kanske det vänder..?

”Meningen med livet? Meningen med livet kan vara att orka tömma kattlådan, att ha modet att gå till Ica”…

img_2875-jannes-blogg

Bild; Arthur 

Från det ena till det andra…
En ”nygammal vän”, som jag pluggade med för tjugo år sedan och som jag återfått kontakten med tack vare Facebook, berättade om sin egen kamp och sitt eget krigande för att få hjälp att komma ur sin depression och nedstämdhet! Hon beskriver exakt det som jag själv upplever! Hennes ord kunde med enkelhet ha formulerats av min egen penna!
Och, det var så skönt…

För många gånger känner man sig ensam och ständigt missförstådd av sin omgivning, när man är ledsen och vemodig, och då är det skönt med människor, som min nygamla vän och de som lämnar uppfriskande kommentarer på min blogg, som vågar bjuda på sina egna tankar och funderingar kring psykisk ohälsa.
Hur det än är, så skalar det bort mycket av ensamhetskänslorna och tankarna kring isolering och kärlekslöshet hos en själv, och det är befriande.

Min nygamla vän skrev några ord och rader till mig och de där meningarna har fastnat hos mig och jag tycker att det var så bra att tänka på och ha till hands, de dagar som man inte orkar eller ens kan tänka ”stort”; ”Meningen med livet? Meningen med livet kan vara att orka tömma kattlådan, att ha modet att gå till Ica, eller ta en promenad, även om orken tryter. Meningen med livet behöver inte vara mer än så! Man får skala ner saker och ting till överskådliga proportioner och tänka att; Meningen med just den här dagen är att kunna duscha och laga mat! Det räcker! Vissa dagar få det vara gott nog”!
Jag tar fasta på det där! Jag tänker låna det där meningarna och ta fasta på dem, när jag vill mycket och önskar ännu mer av livet, men när dagarna bara blir smörja och skit, för det blir enklare att leva och vara då…

På återläsande! Tack för att du läser och tar dig tid! Jag uppskattar det!
Var rädd om dig därute i världsalltet…
Väl Mött / Arthur

 

2 tankar på “… Jag vet inte om det är just det där som fått mig att må lite bättre och känna mig gladare, men det känns finare… Meningen med livet? Meningen med livet kan vara att orka tömma kattlådan, att ha modet att gå till Ica…

    • Kram på dig! Jag hoppas att det var okej att jag återberättade det!? Det är bland det bästa jag hört på länge och det var så jäkla skönt! Tack! Tusen tack! ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s