Och själv anser jag, efter snart tre år som drogfri, att jag bevisat att jag är en schysst man och människa som verkligen vill komma tillbaka till livet!

Ibland blir jag så glad och varm i möten med andra människor.
Jag förundras över hur somliga personer orkar ta hand om andra individers problem och hur de jobbar hårt för att göra tillvaron så smidig som möjligt för andra och för att få en långsiktig lösning på olika vardagliga svårigheter och problem för sina medmänniskor.

Och jag har väl tur, för de är bra och fina människor jag mött och som är iblandade i mitt liv.

Jag vet att jag gnölar och gnisslar över myndigheter och myndighetspersoner, om hur svårt jag upplever att det kan vara att gör sig hörd och förstådd, men det som väger upp det där knorrandet är de människor man ibland möter och som verkligen brinner för att bistå sina medmänniskor som trillat jäkligt snett i livets villervalla.
Man kan få tycka och tänka vad man vill om dem som arbetar på Socialförvaltningen och personalen på kommunen, men det finns ljuspunkter och pärlor även där, det gör det!

Jag hade ett möte igår, på Socialförvaltningen, med alla dem som är en del av min livssoppa och det blev så varmt och tryggt.
Och jag har väl tur, för de är bra och fina människor jag mött och som är iblandade i mitt liv. 
Det skulle kunna vara så att det är min attityd gentemot dem som gör att det blir så smidigt och det kan vara så att det är jag, med mina ansträngningar att komma tillbaka till ett schysst och drogfritt liv, som gör att dessa myndighetspersoner är villiga att tilldela mig någon typ av draghjälp för all den prestation och bragd som jag gör och har åstadkommit!

Jag har motpresterat allt det som delgivits mig och jag har gjort allt jag kunnat för att bevisa min duglighet, så jag upplever att det är min tur nu!

Det ställs alltid motkrav på människor som söker hjälp via Socialförvaltningen och det förväntas av en som medborgare att man ska göra sitt bästa och allra yttersta för att bevisa och visa att man menar allvar och att man är beredd att presentera och jobba för sin duglighet och önskan om en bättre tillvaro.
Det är så många som ber om ekonomisk hjälp eller hjälp med ett boende, som bara ljuger sig fram, fortsätter att ta droger och ändå förväntar sig mer hjälp och mer trygghet! Det fungerar inte så och jag har dessvärre mött den typen av människor!
Och de finns ju även de som vill ha mer pengar, mer hjälp och gapar och vrålar om hur orättvist samhället är, och detta emedan de inte anstränger sig nämnvärt för att komma tillrätta med sitt missbruk och sin självvalda misär!
Det finns alltid gränser och det finns alltid normer, och jag tror att jag har hört alla typer av ursäkter, påhitt och lögner på min färd genom missbrukarträsket, från dem som inte vill överge sina rus, men ändå vill ha, ha och ha!
Och själv anser jag, efter snart tre år som drogfri, (alkohol är alltid en drog), att jag bevisat att jag är en schysst man och människa som verkligen vill komma tillbaka till livet!
Jag har motpresterat allt det som delgivits mig och jag har gjort allt jag kunnat för att bevisa min duglighet, så jag upplever att det är min tur nu!
Att det sedan kom en lång geggig depression och ett evigt trassel med Psykiatrin i vägen, det kan ingen göra så mycket åt, men att jag klarat av livet trots allt det där, är en sjutusan till prestation och jag tror mig ha visat min duglighet att verkligen vilja!

Och under mötet på Socialförvaltningen igår eftermiddag, ett möte som jag förövrigt trodde skulle äga rum i morgon, (snurrigt), diskuterade vi mycket kring sysselsättning med Socialpsykiatri och vi pratade om olika insatser från Psykiatrin, med till exempel samtal och KBT-terapi, och vi samtalade om medicineringen av Litium och vad vi, eller jag, kan göra åt biverkningarna som uppstått, bland annat försämrad tandhälsa.
Och vi pratade om mitt boende och om hur vi ska kunna gå vidare med det.
Och det hela fortlöpte under en trygg och skön stämning och jag upplevde att jag kunde luta mig tillbaka och bara åka med. Tacksamt!
Sedan bor det alltid en viss skepsis hos mig, av förklarliga själv, och jag blir alltid lite oroad att det lovas för mycket och att det pratas om mer än vad som kan hållas, men jag försökte verkligen att bara vara lugn och känna in stunden och människorna.

Jag lever på en halv sjukersättning nu, vilket motsvarar riksnormen för Ekonomiskt Bistånd, det vill säga cirka sjutusen kronor…

Och det ser ut som om jag, i början på nästa år, kan få ett annat boende och det ser ut som om jag inom det närmaste halvåret, kanske kan komma igång med en sysselsättning.
Och vad gäller mina tänder, som jag är sjukligt oroad över, så kan Psykiatrin ordna med ett ”Tandvårdskort”, vilket skulle innebära att jag endast betalar för ett vanligt läkarbesök, det vill säga tvåhundra kronor ungefär, och då behöver jag inte oroa mig så mycket för de kostnaderna. Vem visste att det fanns att tillgå? Jag hade inte en aning!
Och samtidigt ska vi alla försöka att skjuta på läkaren på Rosenlundssjukhus, det vill säga psykiatrin, för att han ska få lite eld i röven och skriva det där läkarutlåtandet för mig räkning, så att jag under en kortare tid kan få sjukersättning till hundra procent, för det skulle innebära att jag slipper all oro för mina pengar och min ekonomi.
Jag lever på en halv sjukersättning nu, vilket motsvarar riksnormen för Ekonomiskt Bistånd, det vill säga cirka sjutusen kronor, och även om det fungerar med lite hjälp från min man och syster, så är det inga pengar som får min vardag att gå runt! Och tanken är, om vi alla hjälper till, att vi kan få den där läkaren, som är oerhört disträ, att ordna med det intyget så att även det kommer i ordning.

Ta hand om dig därute i kylan! och tack för att du följer med mig på resan genom livet! På återläsande och Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s