Somliga blir utan sjukpenning och sjukersättning, andra som verkligen behöver hjälp, får assistanshjälpen bortprioriterad! Vi som är sjuka och inte klarar av oss själva är maktlösa och totalt i händerna på myndigheterna!

12508953_10206946892765504_5336637477976190445_nHur går man vidare i livet?
Hur lyckas man att få ordning på tillvaron, vardagen och allt de som hänger samman med det, för att kunna leva i lugn och ro?

Det föreslås alltid saker och åtgärder för att komma igen, och ibland delas det ut mediciner som ska rädda en undan sig själv!
Med det sistnämnda, piller och farmaceutiska medel, så hoppas vården och psykiatrin att det ska räcka!
”Varsågod! Detta får du låta dig nöja med och lycka till! Simma lugnt”!
Och sedan, allt det där andra som man önskar att få ordning på, tror de, inklusive Försäkringskassan, att man enkelt ska kunna fixa själv och att det kommer som en avi med posten!

12540442_10206938817803635_227725922_nDet tar tid, att börja leva igen och det tar tid att omvärdera och se på sig själv på ett nytt sätt!
Och Försäkringskassan förstår inte, eller vill inte förstå, att människor faktiskt är sjuka och inte mäktar med sig själv eller livets alla måsten.
Somliga blir utan sjukpenning och sjukersättning, andra som verkligen behöver hjälp, får assistanshjälpen bortprioriterad!
Vi som är sjuka och inte klarar av oss själva eller våra anhöriga, är maktlösa och totalt i händerna på myndigheterna!
De som inte får hjälp via försäkringskassan måste vända sig till kommunernas socialtjänst för att få ekonomisk hjälp eller assistans via hemtjänsten, det känns som en bra lösning eller hur!?
Och det kommer att kosta pengar även det, och som vanligt går statens pengar runt och runt i cirklar. Och för detta fenomen tackar vi Socialdemokraterna och deras styre! Staten ger på ett håll och tar tillbaka från ett annat håll.

12494964_10206894293450554_2085668854434163759_nOch visst förstår jag att de finns de som lurar, fuskar och utnyttjar systemet, självklart, men jag förstår inte tanken med massbestraffningar och att alla som är sjuka och behöver hjälp dras över en och samma kam!
Och, det i sin tur ger skuld, dåligt samvete och ånger, eftersom många av oss känner oss som bovar och banditer redan innan massbestraffningarna och det gör inte situationen bättre för alla oss som kostar samhället grisigt mycket pengar!
Vi bidrar inte med någonting!
Vi tillför inte staten någonting!
Vi tillhör andra klassens medborgare och vi får finns oss i att det finns lurendrejare och dumskallar som vill ha mycket och ännu mer, och därför, utan tvekan och samvete, utnyttjar hela systemet och därmed förstör för oss andra som verkligen är sjuka eller behöver assistans för en sjuk anhörig!
Tvinga dem ut i arbete! Se till att de inte kostar så förbannat mycket pengar och ingen i det här landet ska behöva uppbära bidrag, när människor kan arbeta!
Sedan saknar det betydelse om man är deprimerad och lider av livsleda och själslig trötthet!
Ut och arbeta med er! Punkt!

12583991_10206940412243495_1496163004_nSå… Hur kommer man vidare?
Hur hanterar man livet!? Vem blir man, efter en tid av dödslängtan?
Hur ska man få ordning på resterna av en melankolisk nedstämdhet, när stressfaktorerna runtomkring en, bara ökar och blir fler och fler?
Kriga mot försäkringskassan och deras beslut!
Överklaga, ansöka igen och överklaga på nytt!?
Kriga med vården och psykiatrin, för att få tillgång till uppföljning, återbesök och samtalsterapi!?
Och fortsätta med anmälningar till patientnämnden, för att psykiatrin inte fungerar och samtidigt börja kämpa med vikten, huden och konditionen, som blivit några av de värsta biverkningarna med de nya medicinerna, och för att självförtroendet är lika med noll, eftersom man känner sig så jävla ful, oattraktiv och kraftig, så blir man stressad av det!
Och så kan jag alltid lägga till räkningarna som är svåra att betala och min fina lägenhet som jag finner högst obehaglig att vara i på grund av inbrottsförsöket tidigare i höstas och socialförvaltningen som skjuter upp saker och ting, ständigt, på framtiden!
Och här sitter jag och vet inte riktigt hur jag ska få ordning på mig själv först och främst, för innan det är ordning på mig, hur ska man orka med resten!?

Ta hand om dig därute i världsalltet och var rädd om de dina!
På återläsande och tack för din uppmärksamhet!
Väl Mött / Arthur
(Foto; Per Lundström)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s