Jag är lite sjuk. På fler än bara ett sätt just nu. Jag är förkyld. Det har krupit ner i luftrören och blivit en ”lättare” Lunginflammation.

img_0426Jag är lite sjuk.
På fler än bara ett sätt just nu.
Jag är förkyld. Det har krupit ner i luftrören och blivit en ”lättare” Lunginflammation.
Jag var på Närakuten för några dagar sedan och fick hjälp.
Dock ingen Antibiotika. ”Vi avvaktar med det och om det blir värre får du höra av dig”!

Inte mig emot. Min kropp är bra på att läka sig själv, det tar lite längre tid numer bara, och Antibiotika ska man vara försiktig med tills den dagen man verkligen behöver det!

Jag fick hostmedicin.
Jag hämtade inte ut den. Innehållet, såg jag först efteråt, bestod av Efedrin, ett Amfetaminliknande preparat, och det är inte alls bra för före detta missbrukare.
Jag kände inte igen namnet på medicinen när han sa det, farbror doktorn, och jag tänkte mig inte för när vi satt där och samtalade, för kanske att jag skulle ha sagt något om mitt tidigare missbruk? Kanske att jag skulle ha förvarnat om att jag inte kan stoppa i mig vad som helst?
Cocillana känner jag ju till, innehåller Morfin, och jag väntade på att han skulle ”droppa” det namnet, men det gjorde han inte och jag kände mig nog säker på att allt var okej!

Jag Googlade medicinen jag fick, och bestämde mig för att inte ta ut hostmedicinen! Det fick bli receptfritt på Apoteket! Bättre än inget alls.
Oerhört trött på hosta, svaghet och andnöd. Jag är förbannat gnällig!
”Man önskar väl aldrig så mycket att man är frisk, som när man är sjuk”…

12650561_10207028967897331_354509261_nJag mår inte alls bra, och då menar jag psykiskt.
Kanske är det förkylningen, kanske att det är Litium som inte fungerar som det ska, kanske att själen är fullständigt uppgiven och inte vill längre, vad vet jag, men jag är fullständigt trasig och förbannat sorglig.
Jag har mycket negativa tankar och jag funderar över döden igen. Jag försöker att bryta de där dåliga tankelooparna med positiva tankar och funderingar, men det fungerar så där..! 
Jag lyssnar på glad musik och jag dansar i vardagsrummet. Det brukar fungera! Då brukar det ge med sig, men just nu har jag kört fast och jag… Jag vill bara gråta! Jag är så trött, förstår du, så trött och ledsen och jag som bara vill få leva i lite glädje…
Vad är det som är fel? Vad är det som inte fungerar? Varför?

oga-0011Och jag försöker att få ta på Psykiatrin och ”min” läkare där, men han hörs inte av! Jag har mejlat honom privat och jag har även mejlat Rosenlunds Psykiatri i hopp om att de kontaktar honom och han i sin tur mig, men nej…
Jag begriper att det har mycket att göra och jag förstår att jag inte alls är ensam i mitt mående, men ska det verkligen vara så här? Och jag som trodde, i all min naivitet, att det skulle fungera den här gången och ändå blir det som alltid; ”Här! Lite piller! Var nöjd och glad och tacksam! Vi har fler att hjälpa! Du är inte ensam”!
Nu är det som det är och jag försöker i alla fall… Försöker att vara, leva och fixa.
Jag försöker att stå ut och hänga med.
Jag vill verkligen få ordning! Jag gör det jag kan göra, med mina dagar och med min tillvaro, för att det krävs av mig och för att jag inte helt ska falla sönder!
Och hur det än är, så kan jag trösta mig med att jag i alla fall har försökt att nå dem på Rosenlundssjukhus och att jag gjort vad jag kan! Jag struntar inte i det! Jag är trots allt en liten fixare och jag får mina viktiga saker gjorda, även om jag drar ut på det, för att det känns tröstlöst och för att jag inte orkar!

12669711_10207037339386613_5333672358122953119_nJag har haft en skön SPA-Dag.
Jag har handlat mat och fått en promenad, dock under vissa besvär, men jag har fått frisk luft.
Jag har tvättat en tvätt och dammsugit.
Jag har givit katterna all tid de önskar och jag har skrivit och försökt mig på att måla lite.
Tagit fler promenader och tittat på människor.
Det ska visst göra gott för trötta själar!

Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s