Jag tog en promenad förstås! Ville inte! Orkade inte, men gjorde det ändå! Jag insöp solen och lyssnade till glad-pop i lurarna… Egentligen är det ingen idé, men jag gör det ändå…

img_0455

Foto; Arthur

Den tidiga morgonen…
Jag drack mitt kaffe, tog mina satans mediciner och sa adjö till min man och kärlek, när han gick till jobbet.

Han kom hem igår med en överraskning på Alla Hjärtans Dag. Herrparfymer från Rituals, som jag bara älskar, och tänk att så lite kan ge så mycket för mig! Glädje, förtjusning och uppskattning.
Jag själv hade dock inte någon överraskning till honom! Jag skäms lite för det, men å andra sidan har vi två mest skämtat om Alla Hjärtans dag och sagt att det är ett Amerikanskt jäkla påfund och ett stort snaskigt jippo och ytterligare ett sätt för detaljhandeln att öka sin omsättning och få in lite mer cash. 
Men jag blev oerhört glad för presenten och känner mig härligt lyxig och glad för dem!

15965498_10209963745144928_4831110446818300411_nJag har pysslat om katterna och lekt runt lite grann med den ena katten. Roligast är det, fortfarande, att jaga gamla snören och sidenband.
Det blir inga fler dyra leksaker för dessa vackra fröknar.
Och jag kan förundras över, fortfarande, den där känslan av att få ha husdjur och få ta hand om dem och kärleksfullt se till att de har det bra. Tänk, ett helt litet liv att få njuta av och längta efter. Vardagslyx!
Dessa två ”tjejer” gör min nedstämdhet och depression betydligt mer lätthanterlig!

15078799_10209440886233782_3268775077189140118_nJag tog en promenad förstås! Ville inte! Orkade inte, men gjorde det ändå!
Jag insöp solen och lyssnade till glad-pop i lurarna, medan jag gick runt och tittade på naturen och såg på människorna jag mötte.
Det är bra med ljuset. Det gör gott för själen att få frisk luft. Det är bra för den mentala hälsan att se andra levande varelser och det gör en gott att sträcka på benen. De säger detta till mig, de som vet.
Jag gör det jag blir ombedd att göra och tar mina promenader. Resultatet blir att jag somnar på soffan en stund, oavsett om jag sitter upprätt eller lägger mig ner, som hinner tröttheten ifatt mig.

Jag övar på acceptans. Försöker att intala mig, fortfarande, att det blir bra till slut och att i detta nu så är det bara så här.
Vem har sagt att livet skulle vara enkelt?
Vem har sagt att allting ska vara smidigt och friktionsfritt? Floskler, säger jag, men försöker ändå tänka att det kanske kommer något bra ur detta, frågan är bara vad och ytterligare; När?

16708562_10210257086278273_2101420428728388840_nJag sitter med en överklagan till Försäkringskassan. Egentligen är det ingen idé, men jag gör det ändå, för att jag kan och för att jag känner att jag måste!
Och jag färdigställer en skrivelse och ett dokument till Patientnämnden och Stockholms Läns Landsting angående situationen och behandlingen av oss patienter med psykisk ohälsa, inom vården och psykiatrin. Egentligen är det ingen idé, men jag gör det ändå, för att jag kan och för att jag känner att jag måste! Kanske att någon lyssnar?
Jag har avslutat ett brev till Psykiatrin, min Boendestödjare och Socialpsykiatri. Jag upplever att det blev lite väl dramatiskt formulerat, mitt brev, men känner att jag måste ”trycka på” för att göra mig förstådd och hörd. Men egentligen är det inte någon idé, för ingen lyssnar och ingen har tid! Men jag gör det ändå, för att jag kan och för att jag faktiskt upplever att jag måste!
Med lite tur och flyt, så kanske någon av dem hör av sig och frågar hur jag mår!

Ta hand om dig därute i världen! Ta’ det lugnt!
Jag gör så gott jag kan och lite till… På återläsande och tack för din uppmärksamhet!

Väl Mött / Arthur
(Foto; Per Lundström och Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s