Jag blir så jävla trött. Han var sjuk. Läkaren. Igen. Han är sjukare, fysiskt, än vad jag själv är psykiskt. Jag har blivit så cynisk och tveksam. Paranoid?

b646576dd09d2b6ba59c2ad52edfcf3fJag blir så jävla trött.
Han var sjuk. Läkaren. Igen.
Han är sjukare, fysiskt, än vad jag själv är psykiskt.

Jag har blivit så cynisk och tveksam. Paranoid?
Jag frågade mig; Var han verkligen sjuk, igen? Så ofta?

Jag har fått veta, via Socialtjänsten och mitt Boendestöd, att de ofta dubbelbokar sina klienter inom Psykiatrin och bokar av de patienter de inte hinner med eller kan ta emot. De är tydligen många behövande som inte dyker upp eller uteblir.
De är många som vill ha hjälp och räddning, och de kan omöjligt hjälpa alla.

Jag har varit med om, otaliga gånger vid akuta besök, att jag inte fått hjälp, emedan de på psykiatrin undkommer vårdgarantin och de trettio dagar de är ålagda att skaka fram en tid för de behövande.
Dessutom måste psykiatrin, om man ringer dem under ”kontorstid”, återkomma till patienten inom tjugofyra timmar och erbjuda dem en tid inom ramen av de lagstadgade trettio dagarna. Hänger du med? Det är knappt så att jag själv är med på noterna!
De bokar in och bokar på så många patienter som möjligt och bokar sedan av dem, för då har de gjort sitt arbete och dessutom hållit sig inom ramen för lagen av vårdgarantin.90f0a86542a4065e5dca5328f55fdebdJag är förmodligen paranoid?
Jag är kanske lite väl misstänksam? Men å andra sidan har jag varit med under mer än två år nu och jag har erfarit hur de gör och vad de försöker åstadkomma med patienterna, för att utåt sett ”göra ett bra arbete”.
För övrigt försöker Psykiatrin att lägga patientansvaret på Vårdcentralerna, Socialförvaltningen eller Beroendemottagningarna.
De hinner inte.
De har inte tid.
De försöker att göra sitt bästa, men det blir, ärligt talat, bara skit utav det.
Det ”släcker små bränder” på vägen och håller en schysst fasad utåt.
Det ser förbannat bra ut, på pappret, i enkäter, undersökningar och i teorin, emedan det egentligen står och sakta faller samman i praktiken.IMG_3552Jag frågar mig om det KAN vara så att de bokar in mig, skyller på sjukdom för att undkomma vårdgarantin för andra patienter och sedan bokar om mig till en annan dag och en annan tid? De prioriterar akutfallen och de prioriterar bort de som redan är inne i systemet!? Möjligt?

I alla fulla fall, så föll min dag som ett korthus.
Jag uppskattar inte när MINA planerade dagar går om intet och blir till ett ingenting.
Det är lite konstigt det där, att jag har ådragit mig ett galet behov av ordning och reda och struktur (Kontrollbehov!?), och när jag planerat någonting och dessutom sett fram emot det, eftersom jag verkligen behöver hjälpen i just det här fallet, så blir jag förbannad, ledsen, uppgiven och förvirrad…
Dagen blir till en våt trasa och jag mest hjälplöst ”tomhänt” på något vis.

FullSizeRender.jpg

Foto; Per Lundström 

Han var sjuk!
Ingen ny medicinering!
Ingen ny tid är bokad!
Jag är trött och irriterad!
Jag uppskattar inte min Kurator! Trägubben!
Varför tuggar de fortfarande om min tid som missbrukare?
Va’ fan är det för fel på Psykiatrin?
Vad är det som är FEL med mig?

/ Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s