I morse läste jag med oro, skräck och rädsla, om det som sker med oliktänkande människor i den Ryska Federationen och då i synnerhet Tjetjenien. Att få älska en människa, är väl ändå en mänsklig rättighet?

12715460_10207086914665964_2111194769101184551_nSomnade tidigt igår, och det även om gårdagen bestod av många timmars vila och sömn.
Vi sov på soffan en stund, jag och min härliga man, framför teven.
I vårt land får man göra det, sova på soffan med den man älskar, oavsett kön.
Jag älskar min man! Jag kommer inte att dö av den anledningen i alla fall.
Inte nu och inte idag…

Och så vaknade jag tidigt i morse med huvudvärk och gräsliga smärtor i nacken.
Stress. Psykisk stress. Det slår sig ner i den fysiska kroppen.
Jag har skrivit om det förut, men mycket av den fysiska smärtan, tror jag, har sina rötter i det mentala och själsliga måendet.
Någonstans måste det ju ta vägen, själens trasighet, och ventilen blir förmodligen kroppens fysik. Det gör förbannat ont. Jag känner mig gammal. Det är så jäkla sorgligt.

18425221_10211065685372745_5362684982563539557_nMed morgonkaffet läser jag alltid nyheterna.
Jag är vetgirig trots allt, och vill ha kunskap och vetskap om vad som sker i omvärlden.
Det är ingen bra start på dagen!
Det blir för negativt. Och ändå, nästan som om jag vore manisk, så måste jag läsa och ögna igenom nyheter och händelser som skett under natten och under gårdagen.
Somligt väcker mitt intresse mer än annat.
Somligt får mitt hjärta att blöda och skrika av empati och sympati.
Och ytterligare andra nyheter får mig att vara så oerhört tacksam och glad åt att jag får bo i ett sådant bra land som Sverige.
För även om missnöje och frustration över vårt lands tillkortakommanden kokar och puttrar lite varstans, så är det en bra och fint land vi bor i.
Vi kan älska vem vi vill!
Vi har religions och yttrandefrihet, på gott och ont kanske, och vi har en sjukvård som nästintill är kostnadsfri!
Och jag och du, kan få hjälp av ett samhälleligt skyddsnät som nästan fungerar, men ändå räddar oss från svält, sjukdom och död.
Och jag skriver nästan, för det är grus i maskineriet på flera håll inom Socialförvaltningen, Sjukvården och Psykiatrin, men i jämförelse med andra länder längre bort i Europa, så fungerar det ju ganska bra och hyfsat.ombre
Dessutom, vilket jag själv gör ständigt och jämt, om jag inte är nöjd och tillfreds med den hjälp jag får, så finns det alltid myndigheter och instanser att ta kontakt med och skriva till, för att framföra missnöjen, besvikelser och be om vidare hjälp hos.
Det är sällan det sker någonting med alla dessa dokument, skrivelser och yttranden från min sida, men kanske ändå att det kan göra skillnad så småningom?
Kanske att de sår ett frö hos någon och kanske att någon tillslut lyssnar och vill skapa förändring?
Jag kan väl uppleva meningslösheten i att skriva, skriva och skriva till olika instanser, men känner ändå att jag gjort vad jag har kunnat och att jag inte ”bara” suttit ned med armarna i kors och klagat, gnällt och varit bitter.
Jag gör så gott jag kan och jag gör det jag har möjlighet till i det här landet; Att uttrycka mina åsikter och framföra mina tyckanden och det utan att vara rädd för repressalier och uteslutning från samhällssystemet!

I morse läste jag med oro, skräck och rädsla om det som sker med oliktänkande människor i den Ryska Federationen och då i synnerhet Tjetjenien.
Att få älska en människa, är väl ändå en mänsklig rättighet?
Att ha en önskan om att få dela sitt liv med en annan människa, oavsett hur kärleken ser ut och vem man väljer att leva sitt liv med, borde väl vara en mänsklig rättighet?
Oliktänkande och ”olik-älskande” människor dödas av myndigheter, men även av anhöriga till de ”olik-älskande” i de vidrigaste former av Hedersmord, eller sätts i koncentrationslägerliknande förläggningar, i bland annat Tjetjenien, för att utrotas.
Homo, bisexuella, transpersoner och ”oliktänkande”, har ingen plats i deras samhälle och de ska med alla medel bort från staten och samhället.
Någonstans, för en tid sedan, läste jag om en politiker som uttalade sig om bögar och lesbiska i just Tjetjenien och han sa, inte ordagrant förstås; ”Homosexualitet finns inte i vår del av världen. Det problemet finns inte här! Det finns ingen anledning att tro att vi utrotar ett problem som inte finns”!
Och ändå är det precis det som sker just nu; Länder inom Ryska Federationen, med Putins goda överinseende, utrotar människors rätt att få älska varandra och med varandra oavsett läggning och de gör det med alla möjliga horribla medel.
Jag blir så jävla rädd.12075082_10206355887590744_7974300533083811613_n
Jag blir trött, uppriven och förbannat oroad, och samtidigt upplever jag en tacksamhet att jag får bo i det här landet och älska min Per precis som jag vill… I alla fall idag och även i morgon, men tänk om bakåtsträvarna når oss också, eller får ännu mer fäste i vårt land, vad sker då?
Jag blir illamående.
Jag förstår faktiskt inte! Jag får inte in detta i min lilla skalle!
Jag blir uppriktigt ledsen och sorglig!
Jag kan inte för mitt liv begripa hur människor överhuvudtaget kan vilja döda och skada någon annan, för att deras sätt att älska och önska att få leva i tvåsamhet, inte följer samhällsnormen och likriktningen i ett samhälle…
Olikheterna hos människor är väl det som skiljer oss från djuren? Olikheterna hos oss människor, är väl det som gör livet än mer färgstarkt och spännande?
Och ändå beter sig människor som rovdjur, barbarer och primitiva vildar.
Jag förstår faktiskt inte! Jag får inte in detta i min lilla skalle!

Min dag började inte så bra.
Jag grubblar över det här och ångrar att jag läste nyheterna!
Jag blir så liten i en stor, ond och jävligt grym värld…
Jag förstår inte och något måste ju göras…

/ Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s