Jag är tömd, tom och livstrött och det jag önskar mig är lite glädje, mer energi och livslust! Patetiskt och bittert beskt! Således; Inget nytt under solen… Men! Det är vackert väder! Sol, ljust och försommar! Och, jo, ja just det ja’… Jag har inhandlat nya löparskor att promenera och jogga i!

IMG_0666Tidigt i morse tog jag med mig min mugg kaffe och satte mig på balkongen.
Lite kyligt så tidigt förstås, klockan var bara halv fem, så jag fick ta med en pläd att ha kring kroppen och det funkade utmärkt.
Jag tände några ljus och lyssnade till fåglarna.
Jag fick sällskap av mina älskade katter.
Mitt hjärta går sönder av kärlek till dessa djur. Jag älskar djur och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att arbeta med djur i en snar framtid!
Jag, borttappade katter och andra smådjur… Det skulle passa min person!

IMG_0669Och när jag satt där ute och funderade, tillät mina grubblerier att vandra som de ville i skallen och observerade hur de snurrade runt och alstrade fullständigt onödiga förgreningar av ny tankar, så tänkte jag till och insåg att allt det där som rör sig i huvudet, suger ur och tar så väldigt mycket energi av kroppens vitalitet och ork hos mig!
Jag vet ju att energiåtgången blir stor av allt filosoferande och grubblande, det är inget konstigt med det, men frågan är hur man får alla de där funderingarna att tystna, eller åtminstone lugna ner sig.
Dessvärre finns det inget konstruktivt i alla mina tankemödor.
Det finns inget matnyttigt alls i alla det jag ältar, idisslar och komplimenterar över.
Det är bara onödig energiåtgång och all den där energin skulle jag behöva till annat.
Och när jag väl kostar på mig att göra ”annat”, som att städa, tvätta, plantera växter eller laga bra och schysst mat, så blir jag så utpumpad, dränerad och trött, att jag måste vila och sova.

Och jag är oerhört trött på det! Jag är oerhört ledsen över att jag blir så där utpumpad och energitömd, och jag blir uppriktigt arg över att jag inte orkar någonting längre.
Ilska och irritation är mindre bra det också, naturligtvis, för även det knaprar på kroppens energireserver.

IMG_0679Jag frågar mig ofta hur det blev så här? Jag undrar när jag blev så här trött, själsligt uttorkad och energifattig?
Det är frustrerande och förbannat sorgligt! Jag känner mig sorglig och bedrövlig!
Jag är tömd, tom och livstrött och det jag önskar mig är lite glädje, mer energi och livslust! Patetiskt och bittert beskt!
Således; Inget nytt under solen…
Men! Det är vackert väder! Sol, ljust och försommar!
Jag och min kärlek har dessutom, numer, en härlig oas ute på balkongen i Alby! Det har blivit väldigt fint därute! Det ser nästan ut som en rörig Handelsträdgård, och det är njutbart och härligt! Positivt! Bra! Behagligt!

IMG_0688Och, jo, ja just det ja’…
Jag har inhandlat nya löparskor att promenera och jogga i!
Och NEJ! Jag har ju egentligen inte pengar till nya löparskor, men jag får betala lite på dem i några månader, så löser det sig! Inte så bra kanske, men har man inte ekonomi, men ändå behöver nya skor, så får man lösa det bäst det går!

Jag älskade att jogga när jag var yngre och skulle vilja komma igång med det återigen.
Det är så befriande och skönt!
Och, man får snygga ben av det!
Och med lite bra musik i öronen och sedan ut i skogen och på gatorna för att få befrielsen från tankar och grubblerier, är härligt och livsbejakande! Effektivt, vad jag minns, för kroppen!

Men, jag måste komma på ett bra sätt att kunna löpa med värkande knän och Artros! Hur gör man det?
Läste någonstans att man ska röra på sig ändå, oavsett om det värker och gör ont, för det är ändå bra att hålla kroppen igång trots Artros! Kan det stämma månne?
Detta måste undersökas ytterligare! Jag är inte påläst ännu i ämnet!

Ta hand om dig denna Fredag!
Min dag består av promenad, handla lite mat och vila! Sedan kaffe på balkongen och umgås med våra djur. Dessutom är det ledig helg för min man, och då kan vi umgås, skratta och pussa på varann… Vi behöver det!

På återläsande och tack för din uppmärksamhet!

Väl Mött / Arthur
(Foto; Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s