Jag gör det, så gott jag kan, för att jag upplever mig som en bromskloss och för att det faktiskt finns en rädsla att han tröttnar, blir uttråkad och tycker att jag är tråkig, levnadsmätt och blasé.

Jag har haft ett par dagar nu, när ångesten och det dåliga samvetet varit osunt påträngande. Det har liksom krupit i hela kroppen på mig, jag har haft svårt att andas, oroande bröstsmärtor och väldigt ont i magen.
Jag är oerhört trött på att åka i den här bergochdalbanan av mental kris!
Jag är förbannat trött på mina rädslor, min oro och alla dessa grubblerier kring döden och döendet! Jag vill ha en paus! Ett andrum, för att hämta ny frisk luft!

Arthur och Smulan.jpgJag har planerat att rymma. Mest på skoj, förstås!
Rymma hemifrån och smita ifrån de här själsliga skruvstädet.
Kanske åka till en Söderhavsö, ensam, och sitta på en vid gul sandstrand, lyssna till vågorna och räkna kokosnötter.
Men jag vet ju dessvärre, att det inte fungerar att försöka undkomma sitt psykiska mående, för det hinner alltid ifatt en!
Det är bara att rida ut det och ta ytterligare en lugnande tablett (Lergigan = Inte beroendeframkallande! Bra för dig att veta, som genast slogs av orden ”lugnande” och ”tabletter”, vilket ofta leder till ytterligare missbruk, men Lergigan är okej för oss med beroendebakgrund!)

IMG_0688Och även om det varit tungt och suckarna har varit djupa, så har jag försökt att hänga med, vara positiv och glad, och helhjärtat angripa utflykter, göranden och dagliga äventyr tillsammans med min stora kärlek.
Och jag gör det för att jag vill! Jag gör det för att han ska vara glad och inte känna att han försakar saker och ting! Jag vill vara rolig och glad!
Jag vill inte att han, återigen, säger; ”Vet du vad jag fått avstå ifrån”, för det har han tyvärr sagt…
Och jag gör det, med all energi jag har, för att jag önskar att vi ska ha roligt och mysigt tillsammans.
Jag gör det, så gott jag kan, för att jag upplever mig som en bromskloss och för att det faktiskt finns en rädsla att han tröttnar, blir uttråkad och tycker att jag är tråkig, levnadsmätt och blasé.

FullSizeRender (6)Och sedan går luften ur mig. Totalt.
Allt det jag vill göra och åstadkomma, kommer av sig!
Energiåtgången blir för övermäktig och stor. Jag kan inte leka äventyr och samtidigt ha alla dessa grubblerier pågående i skallen och dessutom försöka att motarbeta skruvstädet av ångest, i bröstet.
Jag är mindre bra på att hushålla med mitt själsliga bränsle.
Jag är sannerligen mindre bra på att ransonera mina kroppsliga resurser och jag har inte alls lärt mig att lyssna på mig själv, inåt, säga ifrån och be om en paus när det blir för mycket av allting.
Nope! Jag kör på och kör slut på mig själv. Resultatet? Lång tids återhämtning och det ger i sin tur, och slutligen, jävligt dåligt samvete. För hur roligt är det, för andra och mig själv, att ständigt vara trött och önska sova och vila..?
Trött, trött och behöver sova! Vad är det för en tillvaro!?
”Jag måste vila, jag måste få sova en stund, jag behöver tid för återhämtning, jag orkar inte mer, jag vill inte, jag måste få vila, vila, vila”…
Själv försöker jag att finna acceptans för min livssituation. Jag försöker att intala mig att det är okej och att jag är okej… Jag kan ju faktiskt inte göra så mycket mer, än att försöka! Men jag vill inte acceptera! Jag vill inte ha det så här! Jag vägrar att lägga mig ner och lyssna till funderingarna och grubblerierna att livet skulle vara över nu! Jag vägrar!

Och då, när jag blir så där förbannad och förtvivlat less och ledsen, när ångesten river i nacken på mig, då går jag ut.
Promenerar och svär! Lyssnar på musik och tänker; ”Min tid kommer! Jag är inte färdig! Jag ska, jag vill och jag kan! Det tar bara en jävla tid innan jag är på banan igen”!

Ta hand om dig därute i verkligheten!
Tack för din uppmärksamhet!
Jag ska ta en promenad, lyssna till musik och låta vinden blåsa rakt igenom mina tankar och funderingar! Jag är så förbannat trött! Jag är så förbannat ensam i allt det här och slutligen; När är det dags för mig!?

Väl Mött / Arthur
(Foto; Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s