Jävla skit! Ursäkta uttrycket! De senaste dagarna har det bott stress i den här kroppen. Med stressen föds huvudvärken vid namn Horton. Välkommen! Det har inte varit några regelrätta attacker… tack och lov!

IMG_0979Det kändes, för första gången vill jag påstå, höst i luften i morse.
Jag öppnade balkongdörren, hemma hos min man i Alby, och det var klar, ren och kylig luft som fyllde vardagsrummet.
Kallt. Klart. Hög luft och kristallkyligt.
Det är höst nu. Hela sommaren har gått och jag… Jag har varit deprimerad den här sommaren också.
Jävla skit! Ursäkta uttrycket!

De senaste dagarna har det bott stress i den här kroppen. Stress i form av små skuttande elefanter, i hela min lekamen.
Med stressen föds huvudvärken vid namn Horton. Välkommen!
Det har inte varit några regelrätta attacker, den där sorten som skulle kunna få mig att köra en ishacka genom ögat, men smärtorna har hörts av och de ligger liksom och lurar bakom ögat och tinningen.
Jag har inte tagit någon smärtstillande medicin, för jag har inte upplevt att det har behövts, men jag har väntat på ett vulkanutbrott av värk och vidrigt pinande plågor.
Det har uteblivit, tack och lov, och jag har varit ytterst nöjd med det! Jag har potenta läkemedel att ta till om värken hugger mig!

IMG_0977Och det handlar om flytten. Elände!
Och det handlar om att städa ur den gamla lägenheten och städa den nya!
Och jag har inte fått se den nya lägenheten ännu, jag får inte titta på den förrän jag ska flytta in, och jag, fullständigt idiotiskt, oroar mig för hur smutsigt, skitigt och ostädat det är där! Och ja, jag har tvångstankar kring det där! Det måste vara rent, schysst och snyggt och jag måste få torka, städa och diska, innan jag känner att det är okej! Jag brukar ”dra igång” från noll till hundra och som alltid så kommer det förbannat surt efteråt! Trött, förstås! Behöver dagar för återhämtning! Sover, vilar och sover lite till! Tröttsamt!
Jävla skit! Ursäkta uttrycket!

Och det handlar om flyttfirman och om pengar! Hur dyrt kan det bli? Och ja, det blir mer pengar än vad jag hade tänkt mig! Jävla skit, ursäkta uttrycket!
Och det är hyran och det handlar om debet och kredit!
Och jag oroar mig för, fortfarande, mina tänder och jag grubblar över hur jag ska hinna med det sista som behöver packas ner inför flytten?
Och det handlar om Försäkringskassan, kommande läkarmöte och jag ängslas över den nya boendestödjaren som skall ersätta den gamla skatan, förlåt, nu i höst… Ytterligare en människa att lära känna. Tröttsamt! Stresspåslag!

20914562_10211985920778055_2757455449063663550_nOch vill jag verkligen studera? Kan jag? Kommer jag att orka och klara av det? Ska jag försöka? Det finns några veckor till att bestämma sig!
Och… Studieteamet i Stockholm, som är till för oss som behöver extra stöd, vägledning och anpassning i och med studierna, funderar jag mycket över och alla de människor som jag behöver lära känna där och alla de som jag behöver träffa och ”knyta ann till”, hur kommer det att gå? Fler och mer själar att lära känna… Oroande!
Jag vill inte! Jag orkar inte! Lämna mig ifred, vrålar skallen!
Jävla skit! Ursäkta uttrycket!

Och jag har fortfarande utsättningsbesvär av medicinerna. Jag känner fortfarande en väldig obalans i kroppen och sinnet! Tålamodet tryter. Jag är mer trött än vanligt och jag har plötsligt fått en kortare stubin, än vad jag vanligtvis har. Jag går in i vecka fem efter avslutad medicinering och jag kan bara ”åka med” och vänta… Det kan ta flera veckor innan jag är stabil och okej! ”Lämna det därhän så länge”, som en god vän och jag brukar skriva och säga till varann…IMG_0978
Och jag tänker på relationer, vänskap och kärlek. Och det handlar om mina, eller våra, katter och min ständigt ångest och oro över dem. Har de det verkligen bra? Verkligen bra?

Och jag försöker att lämna en del av mina tvångstankar bakom mig och jag mår inte så bra av det där heller, att öva, att försöka och att göra annorlunda, för det föder så förbannat mycket skuld och ångest… Men jag försöker! Tummen upp!
Det är skrattretande så som jag ”håller på”, men jag anstränger mig för att råda bot på mina ”dumheter”! Kämpa på bara… Duktig pojke!
Jag blir trött bara och det suger verkligen ur min psykiska energi!
Jävla skit! Ursäkta uttrycket!

Och jag behöver klippa mitt hår, jag vågar inte!
Jag behöver ringa en av mina vänner, för att vi inte hörts på så länge, och jag vågar inte. Jag talar inte i telefonen! Stresspåslag!
Och jag behöver låna pengar, igen och det tar emot. Jag vågar inte genera mig en gång till. Dumt!
Och jag skulle behöva be om andra vägar att gå, inom psykiatrin, andra typer av samtal, andra typer av terapi och jag vill ha en annan läkare än den jag har. Men jag vågar inte! Varför besvära? Jag vill ju inte stöta mig med någon!
Och jag skulle vilja, OCH behöva, ha ett samtal med min gamla boendestödjare, för att jag är så förbannad, arg och besviken, då hon pratat och pratat och lovat mig att bistå och hjälpa mig med det som är så svårt för mig själv att utföra just nu! Det blir inte av, konfrontationen alltså! Det är onödigt och jag vågar inte! Jag lämnar det ”därhän”…
Jävla skit! Ursäkta uttrycket!

FullSizeRender.jpgOch jag är väldigt trött, för att inte säga besviken och ledsen, på dem som pratar, ”hittar på saker” och ”skvallrar” om mig, utan att ha fakta eller ens fråga mig hur det egentligen ligger till.
Det sistnämnda raderna gäller min familj, gamla kollegor, lärare på min hudterapeut utbildning, en gammal elak häxa till chef och gamla bekanta! Det är ingen idé att lägga energi på just det där, för jag kan inte göra så mycket åt det! Det säger väl mer om dem, än om mig själv, antar jag? Det är som det är och jag borde och skulle kunna skita i det, på ren svenska, men det gnager i hjärtat, det gör det!
Som någon sa; ”Man är fortfarande en intressant människa, när man får höra att andra skvallrar om en”… Tröst eller plattityder?

Tack för ordet! Var rädd om dig därute i världen! Världen och samhället som framstår som så obehagligt, skrämmande och oroande, just nu…
Jävla skit! Ursäkta uttrycket!

Väl Mött / Arthur
(Bilder; Arthur och Per Lundström)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s