”En av anledningarna, tror jag, till att du fortfarande lever och är en överlevare, är just din ”egenvård” och dina strategier för att klara av dina dagar. Fortsätt bara! Det kommer att bli bättre”…

bagarmossen_480x250

Bagarmossen.

Det var med en skräckblandad förtjusning, som jag insåg i morse att det redan är den första september på fredag och jag får nycklarna till min nya lägenhet.
En tvåa på femtiofyra kvadratmeter, två trappor upp, med balkong och badkar. I Enskede.
Äntligen slipper jag markplan och äntligen besparas jag jobbet med rabatter och rosenbuskar!
Det sistnämnda ligger inte för mig! Jag tycker inte att det är roligt med ”trädgårdsarbete”! Men jag har rensat ogräs, vänt på jorden och klippt buskar för att jag känner att jag måste, men jag slipper det nu! Det känns skönt!

Och jag har inte en aning om hur lägenheten ser ut!
Jag vet inte alls om det är renoverat och städat! Är det slitet? Smutsigt måhända? 
Jag har ingen aning om hur kvarteret är att bo i och jag har ingen som helst koll på grannar och den nya omgivningen!
Men… det ska bli skönt att komma bort från Bagarmossen och det som känns så stökigt där! Det ska bli en lättnad att befrias ifrån ”gamla bekanta” som fortfarande lever i missbruk och som stör mig och min egen drogfria tillvaro.

Selebovägen

Mina nya kvarter…

Och efter det där inbrottsförsöket för några månader sedan, i Bagarmossen, så ska det bli väldigt behagligt att få lämna kvarteren i Bagis och få känna sig tryggare och lugnare i sitt eget hem, två trappor upp!
Det blir bra! Jag ser fram emot det, även om jag redan är trött och stressad över hela den här situationen med flytten, så ser jag fram emot det och det kommer att bli bra!
Just nu gasar jag på, så får jag vila och återhämta mig senare!
Det är en del att fixa med fortfarande, men idag tänker jag bara vara, hämta energi, ta en promenad och njuta av solen som är utlovad under dagen.

Jag tänkte, från det ena till det andra, på några meningar som läkaren sa till mig senast vi träffades, då jag berättade för henne om min ”egenvård” och på vilka sätt jag själv försöker finna lösningar på min psykiska ohälsa.
Jag beskrev för henne om mina (förbannade) promenader, min kost, och hur noga jag är med den, och jag berättade om kosttillskott och vitaminer och att jag ser till att få i mig det som skall stävja tungsinnet och vemodet.
Jag uttryckte sorg över att inte ens det hjälper!
Jag uttryckte frustration över att jag verkligen försöker, tvingar mig själv till att motionera, även då jag absolut inte vill, och jag förklarade känslan av meningslöshet, när inte ens det fungerar.
Och läkaren sa då till mig, vilket känns som en tröst; ”En av anledningarna, tror jag, till att du fortfarande lever och är en överlevare, är just din ”egenvård” och dina strategier för att klara av dina dagar. Fortsätt bara! Det kommer att bli bättre och det kommer att ge resultat! Dina försök bevisar, för mig, att du verkligen vill och önskar livet, för annars hade du givit upp! Tror du inte det själv”?

Jag grubblar på det där och känner att hon kanske har rätt? Det är bara fortsätta så som jag gör och försöka att kriga, kämpa och slåss emot det mörka, geggiga och svarta som bebor mitt sinne.
Lite till, en dag till och kanske… kanske kommer ett resultat?
Somliga dagar går det bara inte! Vissa dagar orkar jag inte alls, faktiskt, men de andra dagarna när jag egentligen inte alls vill, men gör ändå, är dagar som kanske ger summan av bättre mående så småningom?
”Du överlever tack vara dina egna ansträngningar! Du är en överlevare”!
Det känns bra! Det känns tryggt!
Döden skrämmer mig! Åldrandet skrämmer mig och livet, så som det ser ut just nu, skrämmer vettet ur mig, så om jag är en överlevare och krigare, så fixar det här sig också..?
Kanske? Med tiden?

Malmöhuset_Svedmyra_Stockholm_001

Mina nya kvarter i Enskede. 

Jag frågar mig även idag; Vad är meningen med livet?
Jag tänker; Livet är meningslöst! Menings löst! Det finns ingen mening med livet och det är lika bra att inse att livet är ett skämt och en parodi och det är bara att åka med och göra det bästa av det hela!
Man kan söka meningen med livet, överallt och ingenstans, men man kommer aldrig att finna ett svar på frågan och grubblerierna!
Menings löst.
Meningen med livet?

Ta hand om dig därute i världsalltet!
Tack för din uppmärksamhet och på återläsande! Jag uppskattar att du läser och vill…

Väl Mött / Arthur
(Bilderna är hämtade från Google bildsökning!)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s