… Och så ska jag flytta. En jättefin lägenhet i Enskede… Egoist, javisst! Deprimerade människor är och förblir egoister! Hur jag mår, hur jag har det, hur jag orkar och vad jag vill och kan genomföra! Jag måste alltid tänka på mig och min energiåtgång.

IMG_1021Den här veckan har varit en sådan där vecka som kommer att gå till historien som en av det mest arbetsamma veckorna på väldigt länge, för mig vill säga!
Hade jag varit helt hundra, både psykiskt och fysiskt, så hade jag förmodligen kunnat hantera och parera alla göranden med lätthet. Som du vet så är jag inte där ännu; Samlad, stabil och lugn. Dessutom är jag förkyld. Grattis till mig!

Det som jagar mig är den väntande flytten, bland annat. Och det har varit möte med Socialpsykiatri, möte med ny boendestödjare och planering, besiktning och städning, av den gamla lägenheten i Bagarmossen. Och det har varit mejl till Försäkringskassan, mejl till läkaren, kuratorn och till Flyttfirman, som skall hjälpa mig med flytten i morgon Måndag. Och det har varit en del att fixa med vad gäller Hemförsäkring, Elavtal, Adressändring och Skattemyndigheten.
De sistnämnda fyra har jag redan varit i kontakt med, i slutet på juli, i god tid således, men det verkar som om mina ärenden har ”fastnat” hos dem alla, för jag har inte fått någon bekräftelse på att allt är ordnat och okej. Så… det var bara att mejla igen, igår, så att jag har det ur världen och koll på läget!

IMG_1024Och det finns en ”plan”, att jag, min kärlek och våra två katter, skall försöka att bo på två ställen, alternera mellan Alby och min nya lägenhet i Enskede, och bara den tanken får mig att tappa medvind och energi, för jag orkar inte ”hålla på” längre!
Jag orkar inte pendla fram och tillbaka! Jag orkar inte med, för jag är deprimerad och energilös, att försöka planera för att fara fram och tillbaka, och dessutom fortsätta att göra avkall på min egen frizon, min egen värld och min egen tillvaro.

Och jag är förbannat orättvis och jag är inte schysst, för jag har inte sagt något om att vi, hela vår lilla ”familj”, har bott den mesta tiden, de senaste åren, i Alby!
Och jag har inte sagt någonting om att vi inte har valt, eller väljer, att bo och leva tillsammans i ett hushåll, utan jag har bara låtit det vara och tillvaron har fått flyta på och jag känner att jag gjort avkall på hela mitt hem, min värld och tillvaro.
Och har jag inget sagt! Inte tagit upp det till diskussion och inte heller förklarat hur jag känner och upplever hela situationen och då…
DÅ, blir det ju lite svårt för min partner att bemöta mig i det och att försöka finna bra lösningar på MIN frustration och irritation!
För jag blir irriterad och ledsen! Och jag blir frustrerad och härsken över hela situationen, för jag tycker att han borde veta och se vad jag behöver, önskar och vill!
Egoist, javisst! Deprimerade människor är och förblir egoister! Hur jag mår, hur jag har det, hur jag orkar och vad jag vill och kan genomföra!
Jag måste alltid tänka på mig och min energiåtgång.
Och jag känner att han borde kunna ”känna in” och se att jag också vill ha en egen plats och lugn och ro. Men en tvåsamhet fungerar inte så! Man måste tala till varann. Man måste prata och man måste framföra det man önskar och vill! Det bli väldigt svårt annars, när man tror att ens partner ska se, förstå och begripa livets små svårigheter! Vi känner väl varann vid det här laget? Men det fungerar inte så! Inte alls!
KOMMUNIKATION, som min gamla chef vrålade!

IMG_1043Och så ska jag flytta. I morgon! Till en jättefin lägenhet i Enskede.
Och det kommer att bli fint och det kommer att bli härligt att få bo i närheten av skogen och naturen och i en gammal bostad från femtiotalet!
Och det kommer att bli tryggt, bra och smidigt för mig att vara hemma hos mig och i min värld, med mina saker och mina energier…
Nära till stan dessutom!
Och då… DÅ ska vi plötsligt börja planera för hur vi ska ta oss fram och åter mellan de båda boendena och hur vi ska göra med husdjur, prylar och kläder… Och jag känner att det får räcka nu! Jag orkar inte ”hålla på” längre och jag vill inte! Jag känner att jag är nära gränsen för vad jag orkar med! Och dessutom är jag trött på Alby OCH jag får vara det! Man måste få vara trött på stöket i Alby! Man måste få vara trött på människorna och på alla dessa ungar överallt! Det är okej att vara trött!

Men å andra sidan så har det varit för mycket den här förbannade veckan!
Det känns som om jag varit överallt och ingenstans!
Jag har inte hunnit återhämta mig och jag är så trött! Jag är TRÖTT! Jag är förkyld dessutom! Grattis till mig! Irriterande!

IMG_1049Och jag har städat, packat och ordnat med allt det där som skall ordnas med, för att få till en lugn och välplanerad flytt! Och jag har träffat nya människor, haft möten och fixat med allt ”pappersgöra” till myndigheter och andra instanser som måste veta var jag tar vägen och jag har försökt att, samtidigt, tillmötesgå min kärleks önskemål om allt det där han vill, önskar och måste försöka att hinna med på sina lediga dagar! Och jag har inte hunnit landa, återhämta mig, utan bara ångat på och tänkt att jag får fixa det där sedan! Återhämtningen alltså!
Jag kör på nu, så får jag vila sedan och då…
Då kommer det där med att vi ska försöka att fara fram och åter, mellan två boenden och försöka att få till ett flyt i det och jag… 
Jag orkar fanimej inte… Inte just nu i alla fall! I morgon kanske? En bättre dag i morgon..?

IMG_1012Men å andra sidan…
Det har varit för mycket nu! Jag har haft en sådan där vecka som kommer att gå till historien som en vecka som varit som ett jordskalv genom tillvaron, och det är inte slut ännu…
För… i morgon flyttar jag!
Flyttlasset går klockan tio noll noll.

Sedan är det bara att städa igen, packa upp och ordna till en vacker bostad, träffa kuratorn till veckan för samtal och dessutom önskar den nya boendestödjaren ett möte, så att vi ”får lära känna varann”…

Det är fanimej inte lätt att vara sjuk och ledsen!
För att dra till med en gammal klyscha; Man måste vara tillräckligt frisk, för att orka med att vara sjuk!

Kram på dig därute i världen!
Var rädd om dig! Tack för din uppmärksamhet!
Jag får sova, återhämta mig och ta det lugnt, en annan dag! Gasa på!!
På återläsande och väl Mött / Arthur

(Foto: Arthur!)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s