Jag är förbannat trött på alla mina tarvligheter emot mig själv och jag är evinnerligt trött på att jag alltid ska sparka på mig själv och vara elak! Det får räcka med det! Jag tänker ta det lugnt och vara njutbar och samlad!

Och så var jag inflyttad och klar! Färdig!
Ny bostad och nytt område i Enskede Stockholm!

IMG_0886Det är en fin lägenhet och jag hamnar högst upp i huset, på tredje våning.
Mycket träd, en hel del skog och väldigt tyst och lugnt!
Dock var jag så urvriden, trött och energidränerad igår efter flytten, att jag åkte till min kärlek i Alby och kröp ner i sängen och sov i några timmar!
Jag fick ingenting gjort igår, men tänkte att jag har all tid i världen att städa, packa upp och ordna med allting som måste ordnas med.
”Ta det lugnt! Inte bråttom alls! Lugn, samlad och fin”…
Och jag bestämde mig för att inte ha dåligt samvete!
Jag bestämde mig för att vila, återhämta mig och ta allt stök idag och den närmaste veckan! Lugn och fin!
Jag är förbannat trött på alla mina tarvligheter emot mig själv och jag är evinnerligt trött på att jag alltid ska sparka på mig själv och vara elak!
Det får räcka med det!
Jag tänker ta det lugnt och vara njutbar och samlad!
Jag intalar mig själv att jag är okej ändå och jag lämnar alla mina låtsade måsten och hjärnspöken för en tid! Allt behöver inte ordnas med en gång! Allting behöver inte vara fixat och färdigt på en gång…
Det får duga! Jag får duga och jag är förmodligen ganska bra ändå…

FullSizeRenderJag har ett möte med Träbocken kuratorn senare i veckan och så vill den där nya Boendestödjaren ses och ”lära känna varann” vid ett bra tillfälle. Helst igår, om jag uppfattade honom rätt.

Jag har dragit på mig tillitsbrist och en hel del misstroende emot all den hjälp som erbjudits mig, för det har alltid fallerat och det har bara blivit pannkaka av det mesta. Lite cynisk och bitter har jag nog blivit också, kanske?
Men naturligtvis ska vi sätta oss ner och prata och bekanta oss med varann, men jag upplever ändå ett visst motstånd hos mig själv!
Jag tycker att det är jobbigt med nya bekantskaper och jag upplever att det är lite arbetsamt att berätta, förklara och genera mig själv, när det handlar om mina svårigheter, ”brister” och tillkortakommanden.
Jag har en obehaglig förmåga att ständigt be om ursäkt för min existens och jag har en förmåga att hela tiden förklara varför jag tror att jag har blivit som jag blivit och varför min tillvaro ser ut som den gör.
Dessutom kommer just den här Boendestödjaren från en bakgrund, och med yrkeserfarenhet, inom missbruk och med missbrukare, vilket i sig inte är något fel eller något hinder för mig, men hans intresse för mitt tidigare missbrukarliv och hur det såg ut, stör mig en aning!
Varför? Jo, för att det inte är det som är problemet längre!
Jag har snart varit hel, ren och nykter i fyra år och mitt ”problem” har ju blivit min psykiska ohälsa och allt mitt medvetandegörande kring det!
Och det där ständiga ifrågasättandet, från alla håll, huruvida det är mitt tidigare missbruk som orsakat mina depressioner, den kemiska obalansen i skallen, och om det kan vara så att det är allt som jag har ”dragit i mig” under de där missbrukaråren som förstört mitt mentala liv och tillvaro? Jag försöker att förklara och berätta att jag alltid har lidit av depressioner, nedstämdhet och olika tvångstankar i hela mitt liv… Det är som sagt inget nytt, och ändå vill de flesta ha en enklare lösning och ett glasklarare svar…
Det känns ofta som om min omgivning vill skuldbelägga mig och mitt tidigare leverne för hur min tillvaro har blivit och att de är den enklaste, snabbaste och smidigaste lösningen på alla mina problem, för dem, att skylla på mitt missbruk.
Det blir enklare för alla inblandade, läkare, kurator, socialassistenter och Boendestödjare, om det finns en enkel och snabb förklaring!
Dock är det mer att grotta igenom, än gamla fyllor och misär!
Det går djupare än så!
Det är mer att skotta igenom och gräva i, än vad det går att finna förklaringarna till min kroniska depression, med missbruk, misär och skadligt bruk av droger! (Alkohol är alltid en drog! Alltid!) För… depressioner och tvångstankar är inget nytt för mig, det har alltid varit där! Jag blir frustrerad när intresset nästan alltid landar kring hur jag tidigare levt, än att fokus hamnar på huruvida jag lidit av vemod och tröstlöshet i större delen av mitt liv och hur jag handskats med det… 

IMG_1016I alla fulla fall…
Jag tror att en av anledningarna till att jag ”drar till mig” den här typen av spörsmål och ifrågasättande, är för att jag måste lära mig att säga ifrån, berätta, förklara och tala om hur det verkligen är och helt enkelt få sagt; ”Hör upp, blindstyre”!
Boendestödjaren får vänta!
Jag måste bromsa lite och återhämta mig!
Dessutom är han, den nya Boendestödjaren, typen ”Duracellkanin”, som är ”på” hela tiden, vill visa framfötterna och verkligen vinna förtroende och vara inbjudande, och för mig blir det mycket energidränage av sådant! Och återigen känner jag att det ligger helt hos mig att säga; ”Stopp! Stanna upp! Ta det vackert”.
Summan av det hela är således att jag måste bli mer bestämd, säga till och säga ifrån och vara trygg i att jag får ta plats och säga till, när det inte känns bra och rätt…

Tack för uppmärksamheten och var rädd om dig därute i livsdjungeln!
På återläsande och kärlek till dig, genom cyberspace, som behöver och önskar det idag!
Väl Mött / Arthur

 

2 tankar på “Jag är förbannat trött på alla mina tarvligheter emot mig själv och jag är evinnerligt trött på att jag alltid ska sparka på mig själv och vara elak! Det får räcka med det! Jag tänker ta det lugnt och vara njutbar och samlad!

  1. Härligt med en ny lägenhet, låt alla måsten vara och jaga bort hjärnspökena. Ta det lugnt, var sak har sin tid och sin plats.
    Det är som det är och det blir som det blir, det finns åtminstone alltid en kattlåda att tömma 😉 Och en mjuk nos att pussa på!💖💖💖

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s