Reflektioner och snurriga tankar… ”Hur mår du nu då’… Är du okej”? ”Ja, för fan… Rosa Elefanter, regnbågar och Enhörningar i hörnen! Fullständigt jävla okej”! Carpe diem för fan!

Ett positivt inlägg och några rader med livsbejakande ord, kan det va’ nåt’?
Få se nu… Hur ska det gå, hur ska det gå…

”Hur mår du nu då’… Är du okej”?
”Ja, för fan… Rosa Elefanter, regnbågar och Enhörningar i hörnen!
Fullständigt jävla okej! Livet är fantastiskt och blir till det, som du gör det till”!
Carpe diem för fan!

Svartvit ArthurMan kanske bara ska skratta åt det, flamsa bort det på något sätt? Du vet, humor!
-Varför hänger du här, med ett rep runt midjan?
– Jag tänkte ta livet av mig, så jag satte snaran runt halsen, men då kunde jag ju inte andas. Det är ju rent livsfarligt! Så jag provar med midjan istället.
Det kanske blir bättre om man lyckas med att omprogrammera sig själv?
Kanske att man ska ta och mata sig själv med storvulna, positiva och självbekräftande ord och meningar, för att nå ens innersta sanna och riktiga potential? Hitta sitt rätta jag!
”Jag är ett jävla mästerverk”!

Det kanske skulle kunna bli någon typ av reboot och upphöjning till Arthur.2?
En bättre och förbättrad version av sig själv?
Och jag har försökt! Jag har verkligen försökt att se på mig själv med nya glasögon och på ett nytt sätt, men jag har uppenbarligen kört fast! Jag har fastnat! Totalt fast!
Jag är djupt nere i skiten och kommer vare sig framåt, bakåt eller ens i sidledes.
”Man får inte mer än vad man klarar av”!
”Alla erfarenheter definierar dig som människa och genom motgång växer man”!
Jag är så jävla mätt på de där klyschorna och tillropen av positivism!
Och samtidigt får man lov att acceptera att andra människor överlever och simmar vidare med hjälp av dem… Ja! Okej! Grattis till dem!
Carpe diem för fan!

Tandläkaren tycker att vi ska ta och dra ut några tänder! Sju stycken närmare bestämt! Hej hopp, sätta in inplantat och kanske att vi ska ta och rotfylla något också?
”Det är inte så farligt, värre har jag sett”!
Och jag mår genast mycket bättre! Rotfyllning! SJU tänder? Grattis till mig! MEN. det finns alltid de som har det värre och sämre! Det du!

Boendestödjaren undrar varför jag är på så dåligt humör och varför jag inte har lust att träffa honom på en kopp kaffe.
”Du har kort stubin och agerar ofta i affekt… Du är så arg”!
”Du! Jag har bara varit deprimerad och trött i över fyra år! Kom igen när du själv har geggat runt i meningslöshet och sorg i någon månad, så kan vi ta ett samtal då! Jag är TRÖTT! Jag är TRÖTT på livet och jag är TRÖTT på att vara ledsen, tom och innehållslös… Och jag är jävligt trött på dig och allt kontrollerande! Jag ska inte ta livet av mig”!

IMG_3866Jag har alltid varit en sökare!
Jag har alltid letat efter svar på de stora livsfrågorna.
Jag har läst, jag har provat, inte förkastat något, och jag har verkligen, genuint och sanningsenligt, givit det mesta tid och möjlighet att ge resultat och verkning.
Jag, i allt mitt sökande, hade med enkelhet hamnat i en sluten sekt och förlitat mig på andra människors vägledning och tro! Så vilse har jag varit! Sådan var jag! Något svar måste det ju finnas? Någon måste ju vet?
Och jag, som så många andra med djupa grubblerier, psykisk ohälsa och återkommande depressioner, fann andra sätt att komma undan livets svårhanterligheter och själsliga kaos! Min väg, mitt sätt, blev drogerna. (Alkohol är en drog! Alltid!)
Och berusningen, som till en början var befriande, skön och avslappnande, blev ju med tiden än mer desperat och destruktiv!
”Kör på bara! Ja’ för fan! Rakt in i betongen! Nåt’ ska man ju dö av”!

Och det som var så jäkla illa redan, psykiskt, späddes på med hemlöshet, ensamhet och jakten på pengar, mer berusning och bekräftelsen på att duga, vara älskad och värdefull.
Jag söker fortfarande det sistnämnda, Essensen av livet och tillvaron; Att vara älskad, känna sig älskad och få vara värdefull…
Det är en jävla skillnad på att indoktrinera sig själv med positiva självbekräftande meningar och ord, att försöka tro på dem, än att få dem att fästa vid i själen och hjärtat och verkligen känna det. Jag menar, verkligen KÄNNA! Det blir mest tefloneffekt av eländet! Älta och älta positiva ord, men det fastnar sällan i kroppen.
”Jag är människa och man! Jag älskar och jag är älskad”.
Carpe diem för fan!
Och vad är meningen? Vad är syftet?
Varför är min tillvaro begravd i negativitet och depression? När blev jag så fruktansvärt bitter och arg? Varför är mitt liv så här och när blev det så svårt att finna bot och smidighet!?

IMG_3815Pratade med läkaren på Psykiatrin.
”Jo, jag tänkte att… eftersom jag behöver hjälp, komma vidare, finna lösningar och utvägar ut ur min nedstämdhet, så kanske… Kanske att jag skulle prova något nytt? Något mindre konventionellt? Någonting utanför den traditionsenliga medicinen”?
”Hur tänker du då”?
”Jo, om jag skulle få prova på någon typ av massage, Taktil-massage kanske, eller Hypnos och Akupunktur? Kanske det finns någon eller någonting som Psykiatrin kan rekommendera mig? Finns det någonting som jag skulle kunna prova på, som är anslutet till Försäkringskassan? Det är ju det där med att leva på Sjukersättning… Du vet, avsaknaden av pengar”.
”Du… Alltså… Du vet… Sådant sysslar inte vi med, vet du’! Vi håller oss till den traditionella medicinen, medicin och kunskap som är evidensbaserat. Nej… Vi håller inte på med sådant! Vi måste ha bevisad, vetenskapligt stöd och underlag, för det vi arbetar med”!
Och vem sa att Psykiatrin är rigid och förlegad i sitt tänkande och i sin utveckling.

Få se nu, ett positivt inlägg var det ja’… Några rader med livsbejakande ord.
Få se nu… Hur ska det gå, hur ska det gå…
Det gick väl så där va’?
Carpe diem för fan!

Väl mött och tack för uppmärksamheten!
På återläsande / Arthur

(Foto; Arthur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s