Jo, jag tränar en del. Inte alls överdrivet mycket, men jag ser till att röra på mig några timmar i veckan. Jag gör det för att jag ska undslippa all värk i kroppen. Jag gör det för att öka rörligheten i min vackra lekamen…

yellow-pillsJag provar nya mediciner.
Jag förstår inte varför jag gör det, för inga medicinska preparat har fungerat så här långt, men ”kanske den här gången” tänker jag. Tänk om just det här gula pillret kan hjälpa mig? Jag vill ju så jäkla gärna…

Det har gått åtta veckor och det händer ingenting alls! Förstås! Men jag provar lite till. Jag står ut lite till och jag tänker att det kanske tar längre tid för mig och min hjärna att svara på medicinen? Kanske att jag har längre startsträcka innan huvudet acklimatiserat sig till det nya pillret? Vet inte? Vem vet? Inte läkaren på Psykiatrin i alla fall…

Biverkningar har jag dock fått. Förstås. Som ett mejl i inboxen! Ganska många dessutom, men det är uthärdliga. Jag svettas som om det vore fyrtiofem grader varmt, mitt eksem blommar upp och jag har konstant huvudvärk. Det kliar ganska bra på sina ställen… Hårbotten är nog värst. Jag är väldigt dålig i magen och jag har gått upp några kilo i vikt, men annars så… Jippi! Det kan hända att det fungerar!
Biverkningarna borde gå över efter en tid, ja’ en så där fyra eller sex veckor kanske, men det kan ju ta längre tid, så… Jag avvaktar och väntar lite till. Vet inte? Vem vet? Inte läkaren på Psykiatrin i alla fall…

catsJo, jag tränar en del. Inte alls överdrivet mycket, men jag ser till att röra på mig några timmar i veckan.
Jag gör det för att jag ska undslippa all värk i kroppen.
Jag gör det för att öka rörligheten i min vackra lekamen.
Jag gör det för att det sägs att psyket mår bättre av det.
Jag ”tränar” för att jag vägrar att känna mig gammal och stel.
Jag gör det för att jag inte vill låta de där ”medicinkilona” få utrymme att ockupera platser på min kropp, där jag absolut inte vill ha dem!

För övrigt… Jag avskyr ordet ”gammal”…
Jag och andra med mig är lite äldre, kanske mognare, men ”gammal”… Negation! Uppskattar inte ordet, det är som sagt väldigt negativt laddat! Jag är en härligt mogen man, i min bästa ålder… Men med ett jävligt taskigt psyke! En date? Någon? Inte det…

Så… Jag tränar Yoga och styrketräning. Fånigt att skriva så, ”styrketräning”, som om jag vore en riktigt atlet, men jag använder mig av vikter, min egen kroppsvikt och hantlar, så det är väl det jag gör? Styrketränar?
Jag konditionstränar en del. Det blir många långa promenader och några mil på min gamla Crosstrainer. 
Och jag gör det regelbundet och tycker att jag gör det ganska bra!

När jag var yngre uppskattade jag mycket att jogga och löpträna, så det har jag försökt att börja med igen. Jag minns bara inte att det var så jobbigt och så förbannat tråkigt! Men jag har bra musik i öronen och då blir stegen betydligt lättare och trevligare!
Dock uppstår det genast ”problem” med konditionsträningen!
Eftersom jag har ”misstänkt” Artros, misstänkt skrev läkaren på Vårdcentralen eftersom det inte har gått att verifiera säkert med diverse prover och röntgen, så får jag snabbt ont i knäna, höfterna och även fotlederna.
Och just värken i lederna och stelheten som uppstår i dem, försöker jag att bota med Yoga! Är jag inte fantastisk, så säg! De har inte avtagit, smärtorna, men de har inte blivit värre och smärtsammare. Bonus!
janne, janne, janne3Och jag vill inte påstå att jag mår bättre psykiskt! Nej! Det är förmodligen kapitalfel på hur min skalle fungerar, men värken har inte förvärrats och jag upplever att jag rör mig enklare och smidigare.
Och så är det bonusen och den där extra  positiva tilldelningen jag upplever, att kroppen har blivit fastare och att det plötsligt dyker upp muskler lite överallt! Hoppsan, vem kunde ana det?
Jag hade nog inte tänkt så långt, från starten. Helt ärligt!
Det har aldrig varit min draghjälp från början, att få muskler och se schysstare ut, men… det som var motovationen och ”moroten” från början, att må bättre, få igång Serotoninhalten och Dopaminhalten i huvudet och undslippa mer värk och smärtor, har fått sällskap av min kropps förändring och musklernas expansion.
Och mycket vill ha mer! Jag gillar det!
Jag känner att det är ”roligt” och spännande att kroppen är så villig till förändring och att det är ganska enkelt att träna och få ordning på kroppens alla delar när man ”leker” sig fram.
För det gör jag. Jag leker lite, provar nya saker, tar promenader, dansar ibland och känner mig för med olika Yogaövningar och nya träningssätt.
Jag känner nog att jag har motivationen att fortsätta och att det är ganska skönt, så jag kör på och jag tänker att utdelningen som kommit är just kroppens föränderlighet och villighet att röra på sig.
Och det som inte tilldelats mig ännu, ett bättre mående, kanske kommer om ytterligare ett halvår… Oavsett, så har jag funnit att ”kroppen har en längtan efter att få röra på sig”!

Den sistnämnda meningen har jag stulit av en bekant som är ”Yoga-inspiratör” och jag tycker att det är så bra och så talande; ”Kroppens önskan om att få röra på sig”…
För jag tror att varje människa, egentligen, har den där önskan innerst inne, sedan vi sprang omkring på steppen och vrålade, om att få röra på sig och få tillgång till kroppens inre energier.
Jag tror bara att man måste finna sitt eget sätt att uttrycka det på…
”Min kropp har en önskan om att få röra på sig”! Det ligger så lent och mjukt i munnen, tycker jag.

janne, janne, janne9Så jag fortsätter att äta mina nya mediciner som smågodis, hoppas på det bästa och under tiden tar jag mina promenader, tränar hemma i mitt sovrum/”gym” och jag försöker att göra mitt bästa för att finna ett bättre mående.

Jag är på väg in i det femte året av Kronisk Depression och ingenting tycks lindra det jag känner, hur jag mår och vad jag upplever…
Men det kommer en dag, jag hoppas och tror det, att alla mina ansträngning ger utdelning och då jäklar; Se upp därute, för nu kommer jag!!

Tack för din uppmärksamhet och tack för att du läser!
Ta hand om dig därute i verkligheten och världen!

På återläsande!
Väl Mött / Arthur

(Bilder/Foto; Arthur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s