Det klär inte en enda människa att göra sig korkad. Det klär ingen att utmåla sig själv som rent dum och blåst… Jo, möjligen Marilyn Monroe och Anna Nicole Smith, men det tjänade grova pengar på det och det hade en helt annan agenda, än vad vi andra vanliga dödliga har…

20190809_154944Det är lite trögt. Svårt.
Jag är väl trög som fan, men dum är jag inte…
Gör dig inte dum… Jag ser dig!

Mycket av de dumheter jag hör, ser och observerar, låter jag passera, för jag orkar inte uppmärksamma det människor säger, gör eller sysslar med.
Inte ens mina närmastes små felsteg bryr jag mig om längre.
Människor kan stå och blåljuga, helt övertygade om att jag köper riktigheten i det som berättas och framställs, men jag låter det bara vara! Fastän jag vet att de ljuger mig rakt upp i ansiktet, så orkar jag inte…
Det får passera! Ja´numer, bör jag tillägga!

Jag låter det bara fara igenom mig och sedan struntar jag i det! Eller… Jag försöker att låta det passera, för i ärlighetens namn är det inte alltid riktigt så enkelt!
Nackdelen, för mig, blir att människor tror att jag är dum och korkad och går på det mesta. Sicken enfaldig jävel…
Jag erkänner villigt att jag är lättlurad och att jag ibland är lite naiv, men rena lögner och människors skenhelighet ser jag igenom… Det är viss skillnad.

Sanningarna kryper alltid fram, i verklighetens små krackeleringar och läckage.
Verklighetens fakta och korrekthet smyger alltid fram, förr eller senare, i dagsljuset och jag kan lugnt luta mig tillbaka och bara låta det vara… Det finns ingen anledning till dramatik och krigsförberedelser! Jag kan vara ganska bra på det annars, att förbereda personliga krig!

20190807_104048En god vän sa till mig vid ett tillfälle, när en närståendes lögner, falskhet och dubbelmoral blev till ett ältande hos mig; Luta dig bara tillbaka! Ta det lugnt och låt det bara vara! Så länge du har din sanning och du vet hur de korrekta sakförhållandena ser ut, kan du bara andas och låta det vara. Välj dina krig och lägg inte energi på sådant som är uppenbart felaktiga.
Det tog tid att låta det där passera, men jag lät bli att engagera mig i det och jag undvek att konfrontera och kriga för min sak… Det fick passera!
Det ordnade sig ändå! Det blev bra i alla fall, till slut…
Det tog en faslig tid, flera år faktiskt, men det lade sig tillrätta och jag själv kunde bara låta det vara!

Jag försöker att inte hetsa upp mig längre, över somliga saker. Jag frågar mig själv; Är detta viktigt? Har det betydelse för morgondagen? Din framtid?
Jag försöker att inte ställa till med drama och explodera över minsta lilla orättvisa och kränkning. Jag låter mycket passera och jag låter det bero, för jag upplever energiförlust och ett onödigt ältande i huvudet. Äh, låt det bara vara och ta några djupa andetag!
Lämna det därhän, som jag och en nyvunnen vän brukar skämta om det!

Att vara dramatiskt och teatralisk är ett ganska urtypiskt särdrag hos tidigare missbrukare, jag själv inkluderat.
Att skapa drama och teater. Att få uppmärksamhet. Att väcka intresse och uppståndelse, är ett lite typiskt personlighetsdrag hos beroendepersonligheter…
Och det kanske har med min ålder att göra, men jag låter människor vara inställsamma, ljuga, vara lismande och skenheliga bäst det vill, och det även om jag kokar inombords och lätt skulle kunna låta ”topplocket” fara iväg.
Det behöver nödvändigtvis inte bli ett problem! Jag kan välja bort dem och jag kan själv välja vem, vilka och var jag vill lägga min tid…
Det behöver nödvändigtvis inte bli till en oförrätt, men visst svider det!
Och det är klart att jag tar åt mig av vad människor säger och gör emot mig, men om jag bara låter det marinera lite, låter det ligga till sig och det får vara ifred en tid, så lugnar även jag ner mig och då kan jag leva med övertygelsen om att jag själv har agerat rätt och riktigt och sedan kan det bero. Det ordnar sig! Alltid!
Jag behöver inte skapa drama och teater av allting och jag behöver inte slösa min energi på andras små utbrott och tarvligheter… Andas och ta det lugnt!
Jag försöker att vara snäll och schysst! Det blir rätt, sant och vettigt tillslut…
Pusselbitarna lägger sig tillrätta. Sanningen letar sig alltid fram ändå och det blir bra tillslut. Korrekt på något sätt. Livets korrekthet.

20190817_201507Jag kanske kan upplevas som lite korkad av dem som ljuger för mig och hittar på saker i brinnande ögonblick, men jag ser mer, jag hör mer och jag uppfattar långt mer än vad jag låtsas om och därmed vill jag ha sagt; Jag ser och jag vet!
Min naivitet ligger kanske i att jag nästan alltid tror gott om alla och försöker att se det bra hos alla individer!

Jag är en snäll människa! Jag vill vara en snäll man och individ! Jag strävar efter det… Det är inte så jävla svårt!
Och oftast ser jag igenom falskhet och honungslena ord och yttringar, för jag är en god människokännare, och om naivitet är att vara godtrogen och omisstänksam, så gör inte det så förbannat mycket… Det kan väl vara en fin egenskap hos en människa tänker jag? Det kan väl få vara ett personlighetsdrag som mattar av och avfärgar bitterhet och misstrogenhet?
Jag är som sagt en snäll människa och man, och jag ser mer och jag hör mer, än vad jag låtsas om…
Jag vet och jag ser när människor är inställsamma, skenheliga och lismande! Jag vet när människor ljuger och far med osanningar…
Att vara inställsam och lismande är väl i stort sätt detsamma, som att fara med osanningar och rena lögner, upplever jag. Jag kanske har fel?
Oavsett… så faller det under samma kategori och får ligga i samma låda…
Jag försöker att undvika dramatik och inställsamma, lismande och rent förljugna personligheter.
Jag behöver egentligen inte hetsa upp mig och skapa tankeloopar och ”problem” av sådant som inte alls är värt att lägga tid och energi på. Andas och ta det lugnt!
Man kan försöka att välja sina stridigheter och man kan välja bort missämja, för det kräver sin del av kraft, bränsle och ork. Jag har mindre bra med resurser till sådant numer. Mina energiresurser har liksom sinat en aning! Jag är trött…

20190807_103818En tidigare god vän, apropå det ovan skrivna orden, beskyllde mig för att ha kallat honom korkad och dum.
Han upplevde att jag gjorde ner honom och rackade ner på hans person.
Det blev ett litet krig av det där! Det blev en mindre krigszon av det hela… Jag erkänner!
Men man hör det man vill höra, tänker jag. Man uppfattar och tolkar det man läser och det man hör andra säga, till sin egen fördel ibland.
Och ibland behöver inte fördelen vara av godo!
Man kan uppfatta saker och ting negativt och nedlåtande, för att vinna lite medlidande-poäng hos andra och för att kunna åtnjuta lite han-är-så-jävla-nedrig-poäng, när samtal och diskussioner återberättas mellan goda vänner och förtroliga.
Jag har aldrig sagt att någon är dum eller jävligt korkad..! Jo förresten, möjligen om någon politiker, en kändis eller kanske en bekant på avstånd, men aldrig slaskat det i ansiktet på någon…
Det jag däremot har sagt och det jag däremot har låtit undslippa min stora trut, är att jag inte uppskattar när människor gör sig dumma och när människor tror att jag går på spelad dumhet.
Det klär inte en enda människa att göra sig korkad. Det klär ingen att utmåla sig själv som rent dum och blåst…
Jo, möjligen Marilyn Monroe och Anna Nicole Smith, men det tjänade grova pengar på det och det hade en helt annan agenda, än vad vi andra vanliga dödliga har… Så… människor som gör sig dumma för att vinna poäng och för att vinna lite tid och undvika diskussioner och argumentationer, värderar jag inte särskilt högt.
Jag tror att jag sagt det också; Att spela dum klär inte dig! Att vara korkad stämmer inte överens med din intelligens och din person. Taskigt kanske?
Och jo, jag låter det passera ibland och säger ingenting om det och det är förmodligen korkat av mig, men vem orkar hålla på?
Att människor spelar dumma och gör sig dumma borde väl få ligga kvar hos dem, där det hör hemma på något sätt, men när de vill vinna tid, undvika samtal och viktiga diskussioner och drar till med undvikande dumheter och svepskäl, då kan jag inte alltid vara tyst..; Varför gör du dig dum? 
Jag tror inte på korkade människor.
Kanske att jag köper mindre pålästa och mindre genomtänkta människor, men rent korkade människor tror jag inte på…
Alla kan inte veta allting och alla människor har sina egna särdrag, intressen och kunnighet, men ren dumhet köper jag inte! Allra helst den spelade dumheten som medmänniskor drar till med för att vara undvikande och kanske till och med lite fega…
Gör dig inte dum… Jag ser dig! 
Och förresten… de flesta människor har sin egen lilla inneboende nörd, som snöar in på en eller två saker och kan allting om just det, men korkade människor tror jag inte riktigt på…

Frågan som uppstår hos mig; Hur förbannat dum och naiv är jag, som bara låter saker och ting vara och bero? Kanske är det jag som är enfaldigast av dem alla..? Jag kanske är förbannat dum..? Kanske att just jag är den som spelar mest dum, när jag låter somliga saker ”bara vara”?

Tack för din uppmärksamhet och tack för din tid!
På återläsande och var rädd om dig därute, i verklighetsdjungeln!

Väl Mött / Arthur
(Bilder/Fotot; Arthur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s