När man försöker, verkligen försöker, att bortse från livets alla måsten och tillåter sig att göra bra och fina saker, då händer det att själspusslet finner en bit som passar in i helheten ganska bra.

20191121_091245När man försöker, verkligen försöker, att bortse från livets alla måsten och tillåter sig att göra bra och fina saker, då händer det att själspusslet finner en bit som passar in i helheten ganska bra.
Jag lever ensam och har därför en bättre förutsättning att göra lite som jag vill, än väldigt många andra!
Jag förstår inte, helt ärligt, hur kvinnor och män med familj och barn, hinner och orkar med vardagens alla måsten. Det är ett mindre företag att få ihop sin familj och alla fixanden och göranden… Jag har fullt upp med mig själv och bara tanken på att ständigt vara på gång, för att bistå sin familj med hjälp och stöd, får mig att fundera över hur människor orkar med att pyssla och pussla samman sina vardagar. Det måste bli enorm energiåtgång, att alltid vara startklar och redo att ta hand om sin familj och sina barn, tänker jag.
I mitt liv är det ju bara jag.
Det är en fördel emellanåt.
Det kan vara bra att vara ensam ibland och kunna göra lite som man vill. Förutsättningarna blir en helt annan, när det kommer till att ta hand om sig själv… Det är liksom bara jag, i den här vrån av världen! Det är bra ibland!

Gårdagen blev en ganska bra dag!
Jag tränade, fixade med mat, tog en promenad och såg på teve.
Filmtittandet kom av sig, eftersom min vän inte mådde så bra och hellre ville vara hemma och vila. Det är okej för mig. Alltid!
Det mesta i min värld är okej, när det kommer till umgänge och samvaro med vänner och bekanta! Åtaganden lämnas alltid lite öppna, så att jag, och mina få vänner som behöver, har en nödutgång att ta sig ut igenom om orken, lusten och viljan inte finns där. Det är alltid okej!
Jag vet aldrig hur min dagsform är och blir, och jag kan aldrig förutse hur jag mår och vad jag mäktar med och då har jag alltid en brasklapp att tillägga; ”Kan vi lämna det öppet”?
Och jag kräver inte mer och inte mindre av dem jag har omkring mig!
Om människor inte har orken eller lusten att umgås, så får även jag möta det med förståelse och att det ”är helt okej”…
Så… det blev mest teve, jag och katten. Tog ett varmt bad och tryckte i mig sallad framför teven.

Jag vill ha en badanka. En gul.
Badsaltet, med örter och olja, tog slut.
Jag älskar mitt badkar! Trötta muskler smälter i varma bad. Själen tystnar och stillar sig något. Välgörande.

Ta hand om dig därute i vardagsdjungeln och Cyberspace!
Själv ska jag försöka mig på en joggingtur och handla mer sallad och grönsaker… Ibland är det bra att vara ensam. Jag kan äta hur mycket sallad jag vill! 
Jag ska köpa en badanka också. En gul.
På återläsande och tack för din uppmärksamhet!
Väl mött / Arthur
(Foto; Arthur) 

Inlägget finns även på Instagram; ringvalljanne

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s