Inlägg och utlägg, från Instagram… Väl Mött / Arthur

20200115_123656Joggingrunda och träning är planen för dagen. Jag är trött och förbannat omotiverad, men ”gör ändå”! Skillnaden mellan mig och många andra med kronisk depression, är att jag ytterst sällan är ”passiv” i mitt mående! Jag lyssnar inte så noga på negativiteten, som idisslar i huvudet! Jag hör det, lägger märke till det, men låter det inte styra mig! Fullständigt medveten om att det finns där, det mindre bra tankarna, men låter det susa på och låter det bara vara.

Sover och vilar mycket igen. Vill veta varför? Jag gör det jag ska och jag tar bra hand om mig, det kan jag ärligt tillskriva mig, och ändå är det trögt och arbetsamt att ta sig igenom dagarna. Jag vill veta varför!

Trött på positiva tillrop! Oerhört sk*tnödigt, när människor ute i min vardagsmarginal serverar plattityder som ”Du gör aktiva val varje dag! Välj glädjen” eller ”Du är vad du tänker! Förändra ditt sätt att tänka till det mer positiva! Det gör skillnad”! Jag är oerhört proppmätt på livscoacher, böcker och livsrådgivare som serverar lösningar med underförstådda meningar som; ”Det är bara du som kan förändra ditt sätt att vara och tänka, således är det ditt eget fel att du mår som du gör”! De flesta vet att det inte är så enkelt! Och dessutom blir det ett skuldbeläggande av oss som inte kan göra så mycket mer, än att åka med i vardagen, och försöka att leva lite, oavsett psykiskt tillstånd! OM det vore så enkelt, så vore vi färre med psykisk ohälsa! Tro mig när jag skriver; Jag väljer varje dag, just nu, att strunta i var mina grubblerier vill ta mig! Jag tar itu med mina göranden ändå! Jag gör det jag ska, oberoende av vad jag egentligen vill!
Den stora skillnaden mellan mig och många andra med kronisk depression, är att jag sällan är passiv i mitt sämre mående, jag gör ändå! Jag är en jäkel på det! OCH jag inser; Det är INTE mitt fel att mitt huvud inte är ”normalt” konstruerad! Jag gör vad jag kan, och ändå… Får jag sova nu?

Ta hand om dig, därute i cyberspace, jag gör vad jag kan från min vrå av världen / Arthur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s