Några inlägg och uppdateringar under de senaste dagarna, från Instagram… Väl Mött / Arthur

20200120_213040Det är så skruvat och märkligt… livet. Jag blir så lurad och snuvad på tillvaron, känner jag, när jag aldrig säkert vet från den ena dag till andra, hur jag ska må och om jag ens kommer ur sängen.

Ibland känner jag mig förbannat bitter och tänker; ”Varför just jag? Varför drabbades jag? Varför går det inte över”?
Och så vänder jag på det; ”Va’ f*n! Varför inte”? Kanske är just jag är satt på den här jorden, på den här platsen och i den här vrån i världen, för att inspirera, ge mod och ingjuta lite hopp, hos andra själar som lever med Dystymi och psykisk ohälsa?
Kanske är det så, att just jag finns till, för att visa och bevisa att livet fungerar ändå, med lite krydda av envishet och jävlar anamma?
Så, för att tydliggöra den här dagen: Jä*la sk*t! Vad är problemet? Varför och helv*te!? En oerhört kladdig och geggig dag! Trött, oerhört ledsen och genomträngande nedslagen! Men orka med sig själv!
Men, som alltid! Det finns två saker att göra! Antigen ligga kvar i sängen, räkna sprickorna i taket och tycka jä*ligt synd om sig själv och gråta hejdlöst!
Eller… Så accepterar man läget! Lyssnar till allt som surrar, brusar och stör, känner efter och bara är i känslorna och eländet, och gör sin dag ändå! På’t bara!
Låt aldrig känslorna och grubblerier ta över! De är oftast lögner och falskhet! Känslor ljuger ofta, men de får gärna vara där, acceptera och var mindfull i dem, och försök att göra din dag ändå!

20200120_212229Själv tog jag itu med läkaren på psykiatrin, tog en ilsken långpromenad och tränade några timmar.
Det blev inte bättre, det känns inte ens schysst! MEN, jag VET att jag har gjort vad jag har kunnat göra, för att finna ett bättre mående i en förbannat rörig vardag och tillvaro.
Det får vara gott nog! Det ÄR gott nog och det gör mig till en livssökande människa! Bejakande på något sätt, trots allt!
Jag försöker och jag gör så gott jag kan, även om Gud pissar på mig somliga dagar.

Ta hand om dig därute, i världsalltet och cyberspace! Jag gör mitt ytterst, från min vrå av världen! / Arthur

IMG_20200116_113353_775För att man skriver, berättar och försöker tydliggöra hur livet ter sig, när man lever med psykisk ohälsa, så betyder inte det att det är allt man är! .
För att man bjuder in till sina privata funderingar och grubblerier kring psykiatrin, sina medmänniskors aversion till ovan nämnda hälsotillstånd och sina egna märkliga märkligheter och svårigheter, så innebär inte det att det är allt man äger eller att det är allt som existerar i tillvaron.

Jag är mer än svärta, nyanser i brunt och mörka svårigheter, med svordomar som ledord och vägledning!
Jag är så mycket mer än nedstämdhet, ilska och sorgliga vemodiga uttryck, som jag bjuder på för att just du ska förstå hur livet kan vara för somliga av oss. Jag är så väldigt mycket mer!
Jag är mer nyanserad och färgrik än så.
Jag är, trots allt det svåra som jag blottlägger; glädje, skratt, jag är smart och jag är njutbar.
Jag är humor, svart sjuk humor och jag är en berättare och skribent. Jag är insiktsfull och livsmedveten. Jag är en god och schysst människa och man, med bra och sunda åsikter och värderingar.

Jag vill att du ska veta, att psykisk ohälsa har många sidor, många färger och livspaletter!
Jag vill att du ska veta att livet kan fungera ganska bra ändå, även om just min tillvaro bjuder på en del lågvatten och svårmod!
Jag är en förbannat rolig man, med värme, kärlek och omtänksamhet, och har dessutom humor och självdistans som vapen och medicin mot tungsinnet och nedslagenheten.
Jag är en kämpe och överlevare!
Jag är modig och kaxig, men samtidigt sårbar och rädd.
Jag är envishet och äger jävlar anamma.
Jag är en människa och man, som lever med psykisk ohälsa, men det definierar inte mig som person! Jag är mycket mer än så! Jag är nyanserad och färgrik.
Jag är stolt och behaglig. Jag har bara oturen att ha tilldelats somliga svårigheter och ledsamheter, men jag är levande och ett bevis på att livet kan fungera ganska bra ändå… trots allt!

Ta hand om dig, därute i cyberspace och verkligheten! / Arthur

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s