Lite överallt, därute i verkligheten, kan man finna små tecken när man är ute och promenerar. Jag finner dem lite varstans. ”Du är värd att leva för”.

20200130_073938Lite överallt, därute i verkligheten, kan man finna små tecken när man är ute och promenerar. Jag finner dem lite varstans. ”Du är värd att leva för”.

På mitt vardagsrumsbord ligger ett anteckningsblock. Jag använder det varje kväll, för att skriva ner mina tacksamhetslistor i. Jag har gjort det i många år. Dels för att uppskatta det lilla i tillvaron, men också för att, när livet är som svårast, inse att det fortfarande finns saker att vara glad för. Jag skriver även ner några bra och väl valda affirmationer i blocket. En terapeut rekommenderade mig detta för många år sedan.
Det kan vara ganska effektivt vid ett mindre bra mående! Att se det lilla. Uppskatta det minsta lilla, som man mäktar med.
Nu uppskattar inte jag ordet ”tacksam”! Jag får eksem av ordet! Jag väljer andra ord istället för att känna tacksamhet för dagen. Minst tre glädjande saker som skett under dagen skriver jag ner. När jag mår som sämst kan det vara svårt att hitta de små glädjeämnena, så då brukar jag välja de små tingen som har betydelse.Till exempel; ”Jag är glad för att jag orkade komma ur sängen idag”! Eller; ”Det glädjer mig att jag lyckades ta en dusch”. I extrema fall har jag skrivit; ”Jag är glad för att jag planerade att duscha idag”! I vanliga fall skriver man ner; ”Jag är tacksam för att jag lyckades ta en dusch”, men eftersom jag har en svår allergi för ordet ”tacksam”, så väljer jag andra positiva ord.
Gårdagens lista bestod av; ”Jag är glad för att jag lyckades ta en långpromenad! Jag känner glädje för att salladen var färdig att äta och att den fortfarande var okej! Jag är så glad i mitt badkar”.

Jag brukar avsluta mina listor med några positiva och självbejakande affirmationer!
”Jag är en bra människa och man”, eller; ”Jag duger precis som jag är”!

Det ger en bra känsla i kroppen, att finna glädjeämnen i vardagen! Till slut finner man dem under dagen! Jag vet redan nu vad min lista består av ikväll, för jag har nämligen tvättat!

Ta hand om dig, därute i cyberspace!
Jag gör mitt bästa, från min vrå av världen. / Arthur 

(Foto/Bild; Arthur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s