När jag ser tillbaka på all den tid som passerat, alla de år som jag har krigat, så begriper jag inte att jag är en överlevare!

20200302_085336Det var en vacker morgon, igår.
Solen. Ljuset. Fåglarna.
Det var njutbart, och jag får vara med!

Under en längre tid, har livet varit mjukt och mindre kantigt. Jag är okej!
Jag blir fotfarande oerhört hjärndött, sover mycket, men själen känns mindre trasig och mindre svart!
Jag. Är. Okej!

När jag ser tillbaka på all den tid som passerat, alla de år som jag har krigat, så begriper jag inte att jag är en överlevare! Jag blir gråtmild! Lite sorglig!
Det är så sorgligt att så mycket tid har gått åt till att ensam finna vägar ut ur mörkret och att försöka, på alla möjliga sätt, hitta bot och verksamma utvägar till ett bättre mående. Läkare och psykiatrin har ju inte kunnat hjälpa mig med läkemedel och mediciner! Ingenting biter på min själ och absolut ingenting hjälper mig rent farmaceutiskt, så jag har ju ensam fått testa och prova mig fram med olika dieter och mer kontroversiell läkekonst! Det jag fick med mig av allt piller-laborerande och det medicinerna gav mig, var biverkningar, svåra sådana, emedan syftet med medicineringen, att lyfta upp mig och få mig att må bättre, inte gav de positiva effekter som de var tilltänkta att göra! Inte alls! Överhuvud taget!
Jag måste få understryka att mitt bättre mående fortfarande har inslag av meningslöshet, vemod och nedstämdhet, jag kommer att få leva med det, men jag har inte sällskap av döden, självmordstankarna och det svartaste svåra. Det är en oerhörd lättnad! Det skaver lite i själen, av livssorgen, men det är mjukare, skönare och följsammare att vara vid liv. Ljusare! Ljust! Lättsammare!
Jag lever! Levande! Jag andas!

20200224_141813Och jag tänker, grubblar och analyserar, kring vad det är som gör att det är mer syre och lättnad i tillvaron. Det jag kommit fram till är detta; Motion, kondition, styrketräning, Keto-diet, yoga och mindfulness, har slutligen, efter något år av trevande, givit resultat! Samt det faktum att jag beslutade mig för att skala bort måsten, andras åsikter och välvilja och bara få göra det jag behöver och det jag vill, detta har slutligen givit resultat!
Det blir oerhört egocentriskt, för det är jag, mitt mående och min strävan mot en schysst tillvaro som kommer främst! Det är jag först och allting annat sedan! Jag tänker fortsätta på inslagen väg! Jag fortsätter att leva som jag gör nu, för det kan vara botemedlet för just mig!

20200226_171105Idag ska jag njuta av vädret, även om det regnar!
Jag ska ta en långpromenad och andas!
Idag ska jag vara njutbar, glasklar och självklar!
Jag begriper det inte, men jag är en överlevare!
Jag orkade med att kriga, kämpa och stå ut!
Och jag ber till Gudarna att detta ska få bestå och hålla i sig!
Snälla, låt mig få behålla detta lilla… Jag behöver det här!

En tanke till alla dem som inte orkade…

Ta hand om dig, därute i tillvaron och cyberspace! Jag gör mitt yttersta, på min kant i världen!
Tack för din uppmärksamhet och på återläsande!
Väl Mött / Arthur

(Foto/Bilder; Arthur, bland andra…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s