Jag började träna regelbundet och mer målinriktat för lite drygt tre år sedan. Mest yoga och sedan tillkom styrketräning och kondition. Jag uppskattar att vara i rörelse.

IMG_20200330_122547_626Det surrar lite i luften just nu.
Det puttrar lite här och där.
Var går gränserna och när blir det för mycket? Vem avgör?

Det blir tvetydigt. En balansgång.
Det är en hårfin gräns mellan att vara motiverande till träning och att visa upp resultaten, i form av bilder och text, utan att det blir provocerande och exploaterande av den manliga kroppen, och inte verka uppmuntrande till kroppshets och kroppsskam.
Hur f*n gör man?
Det kommer alltid att vara någon och några som blir provocerade, tar illa vid sig och blir förbannade, när man vill visa upp resultatet av ett hårt och väl utfört arbete.

Jag började träna regelbundet och mer målinriktat för lite drygt tre år sedan. Mest yoga och sedan tillkom styrketräning och kondition.
Jag uppskattar att vara i rörelse.
Jag gillar min kropp och är stolt över den. Kroppen är magisk, mystisk, och när man börjar fundera över det, så är kroppen ett alldeles eget universum att ta hand om och vårda!
Svindlande tanke faktiskt… Att det fungerar, överhuvudtaget!?

20200329_121050Syftet för mig, med min träning, har aldrig varit en snygg, schysst och läcker kropp! Jag vill verkligen understryka det! Dock, när jag började se de fysiska förändringarna, så blev det ytterligare en motivation för mig.
Det är en bonus. Det är resultatet av väl utfört arbete!
Men jag vill inte, på något sätt, vara bidragande till kroppshets och kroppsskam. Jag vill ge motivation och inspiration! Alla behöver röra på sig, för att bibehålla hälsan och kroppens smidighet och rörelseförmåga.
Hur gör man? Vad är okej och vad är inte? Hur förklarar man, utan att kliva över några gränser och skapa tankekaos hos andra, som tar del av ens vardag i text och bilder, att träning behöver vi alla? Alla vet det! Det är inget nytt, men fortfarande oerhört svårt att dela med sig av! Det provocerar!
Dessutom orkar många inte läsa en text längre, så bilder får vara mer talande och inspirationsgivande… Det blir en svår balansgång!

Jag lever med psykisk ohälsa.
Notera; Jag lider inte av psykisk ohälsa, jag lever med…
Det är en skillnad i hur man uttrycker sig. Den ena meningen är en negation, emedan den andra ger mer andrum och positivitet. En passus bara…
Jag lever med…

20200330_112656Jag tränar ganska mycket. Jag behöver det! Det är en del av mitt mående.
För mig är det styrketräning, yoga och konditionsträning, som ger mig en fast och stadig psykisk bas och grund att stå på, så att inte ångest och nedstämdhet tar överhanden och får mig att rasa samman och gå sönder.
Med träningen blir jag mer klartänkt och eftertänksam.
Jag upplever dessutom att jag får en mer ”medveten närvaro”. Jag kan låta allt gruset i tankemaskineriet skramla på, notera det, och ändå få alla mina göranden gjorda!
Jag är ganska bra på att vara mindful!
Eller som en god vän sa till mig; ”Låt hjärnan jollra på och gör det du ska ändå”!
Min yttre styrka, är jag helt övertygad om, utgör grunden för hur jag jag kan hantera mitt psyke och hur jag mår!
Själen, psyket och kroppen, mår mycket bättre av fysisk rörelse och jag blir stadigare i måendet.

IMG_20200329_090230_215Jag är en stolt snubbe, men en fin kropp, som fungerar ganska bra och jag är väldigt fascinerad av kroppens kapacitet och förmåga att återhämta sig! Det är tamejtusan ett mindre mirakel och ren magi!
Jag förundras över framflyttad gränser och hur mycket jag kan skapa förändring i min fysik, och vad jag lyckas med att åstadkomma i rörelse, smidighet och spänst.

Alla behöver röra på sig mer, om inte annat för att vi alla blir äldre och för att vi blir allt mer stillasittande.
Hur vi lever idag, är ytterst avgörande för hur vi mår i morgon. Tro mig, jag vet…

Ta hand om er, därute i livskaoset och den nya vardagen! Ha en bra och njutbar vecka, i den mån det går!
Och hörni’, ut och rör på er!

Väl mött / Arthur
(Bilder/foto; Arthur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s