Jag befinner i en ”livsparentes”, där det är punktering på själen; Vill inte, orkar inte, MEN gör ändå!

20200613_145114Tog en långpromenad igår.
Det regnade en del! Gillar promenad i regnet! Det doftar så gott, av våt asfalt och blöta löv.
Jag är inte gjord av socker.

Tränade styrketräning. Krigade på i ett par timmar. Jag har inte bråttom.
Det är väldigt skönt att få röra på kroppen! Jag mår så väldigt mycket bättre av det!

Jag befinner i en ”livsparentes”, där det är punktering på själen; Vill inte, orkar inte, MEN gör ändå! Jag måste dock prioritera, det viktigaste först, och se till att göra det som är bra för mig! Egoismen får ta över och jag gör bra saker, som är bra för mig!
Ibland är jag så tacksam för min ensamhet! Bara jag, och ingen annan att ta hänsyn till!
Jag har en ”autopilot”, som tar över ibland! Jag tillskriver mina år av Mindfulness, den egenskapen. Jag kan vara ganska sorglig, trött, men får de viktigaste sakerna gjorda ändå. Jag har, efter några år, förmågan att låta tankekaoset surra på, vara i bruset, och få vardagen ordnad ändå! Men, som sagt, somligt får stå tillbaka och det ger en del ångest. IMG_20200702_083709_453Jag har lite tvångstankar!
OCD, säger Psykologen! Så långt vill jag nog inte dra det, jag står ut med det! Det är okej! Det handlar ”bara” om ordning och reda!
Jag vill ha ordning och reda omkring mig. Jag vill ha det rent och snyggt i min personliga omgivning, men just nu får jag prioritera och välja bort det som är mindre viktigt.
Det som alltid är viktigast i min tillvaro, är träningen, min kost, promenader, frisk luft och återhämtning. Ja’ och så katten förstås! Och då faller hela lägenheten in i någon typ av ”kris-zon” och jag får bara ”gilla läget”! Tänker att det kan vara bra för mig att öva lite på att låta somliga saker bara vara och det kan vara bra för mig, som i Mindfulness, att bara vara i det hela och släppa allting och ta hand om mig själv först! Lite av KBT-terapi!?
Nåväl…
Jag är snart på benen igen! Jag vet vad ”livsparentesen” beror på, så jag ska bara, som en Alfons Åberg, få ordning på kosten igen, så torde resten lösa sig!

Ta hand om dig därute i vardagskaoset och livsbruset, så gör jag mitt allra yttersta från min vrå av världen!
Väl mött och på återläsande / Arthur

(Foto/Bilder; Arthur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s