Det bor ett litet svårmod hos mig. Det vaknar gärna till liv, kraftfullt, när dagarna avlöser varann i grått.

20200709_154244Det blev sol idag. Packade ryggsäcken tidigt i morse, och drog iväg på cykeln. Kaffe, skrivblock, vatten och bra musik, packades ner. Trött. Så oerhört trött, men så sol-svulten! Tänkte; ”Jag vilar i solen. Kanske att jag somnar en stund! Jag behöver det här”!
Cyklade till Hellasgården, som jag efter alla dessa år fått veta att jag faktiskt stavat fel! Hurra för språkpolisen! Bästa polisen av dem alla! Alltid lär man sig något nytt, som flickan sa… eller gjorde hon verkligen det!? Lärde sig nåt’?

Det bor ett litet svårmod hos mig. Det vaknar gärna till liv, kraftfullt, när dagarna avlöser varann i grått. Även idag övermannades jag av det där vemodsträsket, tidigt i morse, men tog det lugnt, försiktigt och metodiskt och lyckades trampa iväg ändå! En seger! En liten vinst för mig och min envishet!
På’t bara!
20200709_130103Trött på mina väggar, hemmavid.
Trött på att alltid vara hemma, ensam.
Innerligt mätt på soffan, pläden och alla kuddar. Kuddarna, by the way, som jag uppskattar mycket!
Oavsett… Det blev en fin dag! Bara jag, blå himmel och några enstaka ensamseglande moln. Kaffe och vatten. Skrev lite, slaskade lite till med mitt inre och mest privata, och lyssnade på skön lättillgänglig pop.

”När mörkret dig kramar
med sin knotiga hand
och du tror att du inte orkar mera:
gå ännu en liten sträcka –
kanske det ljusnar.”
/ Elmer Diktonius

Väl mött / Arthur
(Foto/Bilder; Arthur)

20200709_154600

2 tankar på “Det bor ett litet svårmod hos mig. Det vaknar gärna till liv, kraftfullt, när dagarna avlöser varann i grått.

  1. Det här är precis det jag menar med dynamik i texten! Du blandar det tunga svårmodet med det lätta, positiva och ljusa. Det gör att läsaren inte känner sig indragen i mörkret och blir deprimerad, samtidigt som det visar på komplexiteten i måendet och att det finns både ock i känsloregistret. Sen kan du alltid skriva en helmörk text också, som är rå och gör lite ont, för att sen blanda upp det med en lite ljusare text härnäst. Om du förstår vad jag menar 😀

    Lenovo TAB 2 A10-30

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s