”Vad är det värsta som kan hända”? Ibland måste man göra saker, även om man blir förbannat rädd!

20200714_103528”Vad är det värsta som kan hända”?
Ibland måste man göra saker, även om man blir förbannat rädd!
Du vet, så det stressad och rädd inombords, så att man tror att hela kroppens innanmätet ska ta sig ut genom munnen, eller att ens person ska skaka och falla sönder av alla rädslorna.
Emellanåt måste man ta itu med drömmar, önskningar och fantasier, oavsett hur det känns, och bara försöka att åtminstone ge sig själv en möjlighet att nå fram, nå ut och bortanför sig själv.
Om man är ett riktigt lite Knytt, blir sådär kliande, rivande och besvärande rädd, då kan man vända sig till sina få goda vänner, be om stöd, mod och köpslå lite grann med sin osäkerhet!
”Vad är det värsta som kan hända”?
”Kommer du att ångra dig, när du ser tillbaka på ditt liv”?
”Eventuella nederlag är alltid en möjlighet till utveckling och personlig tillväxt! Att inte chansa och våga, är som att inte ge sig själv en chans till livet! Vad kan egentligen hända”!?
Blev inte mindre rädd för det! Blev inte alls lugnare och tryggare för det!
Jag matade på med ironi och cynism, och svarar med det gamla vanliga invanda; Floskler! Plattityder! Idiotiska korkade vardagliga livscitat! Dumheter!
Och nej, jag sa det aldrig till dem, jag vet bättre än så, men i min fantasi är jag alltid slagfärdig och hånfull! Lite bitter också, kanske, möjligen!?
Insåg ganska snart att det bara är mina rädslor som övermannar mig! Ja, och så min älskade följeslagare ”Jante”; Du ska inte tro att du är något! Du ska inte tro att du är bättre än vi! Du ska inte tro att du är klokare än vi”..!
Så… jag grubblade lite, vände och vred på saker och ting och utövade Mindfulness; Var bara i det. Låt det jollra på. Var i känslor, rädslor och oro, och gör ändå! Man kan vara modig, mitt i en storm av rädslor, som gränsar till skräck, och ändå, med logiken, få tillstånd ett agerande och handlande!
”Vad är det värsta som kan hända”?

Jag bestämde mig och sände iväg några väl valda texter till olika förlag och mediebolag! Jag drömmer, fantiserar och önskar…
Vet inte var det bär hän, men om man aldrig provar och vågar, chansar lite i livet, så kan man heller aldrig vinna något och heller aldrig få möjligheten att förverkliga det man vill och är ganska bra på; Att skriva!

Ta hand om dig, därute i livet och världen! På återläsande och väl mött / Arthur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s