Jag skriver oerhört mycket. Det mesta av alla mina tankar, ord och meningar, hamnar i sin ensamhet i datorns hårddisk. Jag har börjat censurera mig själv.

”I hjärtat och själen,
bygger ensamheten bryggor och landgångar,
för att nå alla delarna av tomhetens boningar”…

Reflektioner. Sensommarmorgon. Eftertänksamhet och funderingar, i ett enda osammanhängande gytter.

Det är svårt att leva och vara människa. Man ska absolut inte isolera sig när man inte mår bra. Man ska absolut inte utesluta vänner, när man kladdar runt i livets understa skikt. Dock… Jag vill vara ifred. Ensam. Orkar inte. Vill inte. Jag kan inte förmå mig att bjuda in till min vrå av världen, när jag inte fungerar! Det är inte bra, jag vet, men för mig är ensamheten tryggast.
”Det är svårt att vara människa”, skrev inte August Strindberg. ”Det är synd om människorna”, författade han däremot.

”Jag Googlade dig! Jag skulle aldrig ha gjort det”…

Känslorna ligger precis under huden. Det är som om Känslornas nervändar ligger precis under skinnet. Så nära till skratt, nära till gråt och ännu närmre till ilska. Gråtande frustration. Skrattande irritation. Bergochdalbana av känslor. Det är oerhört utmattande. Arbetsamt. Som att springa ett känslomaraton, i motvind! Jag är trött. Hjärntrött! Överhettad på något sätt!

Jag skriver oerhört mycket. Det mesta av alla mina tankar, ord och meningar, hamnar i sin ensamhet i datorns hårddisk. Jag har börjat censurera mig själv. Jag har börjat avstå från att bjuda in till det mörkaste, märkligaste och de mest olustiga av mina grubblerier.
Och jag har börjat göra det, för att det kostar. Det kostar på…
”Jag Googlade dig! Jag skulle aldrig ha gjort det”… Man blir ensam. Det blir inte mycket kärlek, nya möten och tvåsamhet, när man skriver om nedstämdhet och psykisk ohälsa. Ingen orkar. Människors mod räcker inte till. Rädslorna tar överhanden och människor blir undvikande.
Och… männen är räddast! Fegare! De bor mer och fler rädslor hos män, än hos det motsatta könet…

Synonymer till ensamhet; avskildhet, isolering, enslighet, övergivenhet och… tomhet.

Allt som oftast, numer, tänker jag att det var ogenomtänkt att bjuda in människor till min vardag och mitt, ibland, svårhanterliga liv. Är det så smart, egentligen, att slaska runt med livets mest privata och stundom svårbemästrade livssituation? Har jag verkligen tänkt igenom konsekvenserna och baksidan av att vara publik och öppen kring psykisk ohälsa? Depressioner, nedstämdhet, vemod och sorg, besvärar människor. Det blir obehagligt och obekvämt för andra att ta del av allt livskladd. När man skriver och berättar, försöker att förklara, hur det är i ett livskaos, så är man dömd och etiketterad som svårmodig, tung och ”svår”. Det är allt man är. Det är allt man blir.

”Jag Googlade dig! Jag skulle aldrig ha gjort det”…

Väl mött och på återläsande / Arthur

(Foto/Bild; Arthur)

2 tankar på “Jag skriver oerhört mycket. Det mesta av alla mina tankar, ord och meningar, hamnar i sin ensamhet i datorns hårddisk. Jag har börjat censurera mig själv.

  1. Intressant! Är själv högsensitiv och känner igen mig i bergochdalbanan av känslor. Mår så mycket bättre att få skriva av mig och jag publicerar en hel del av mina nerskrivna känslostormar på sociala medier, men visst märker jag att det är obekvämt för flera. De vet liksom inte hur de ska bete sig.

    Gillad av 1 person

    • Tack för kommentaren! Ja, det är lite konstigt hur människor reagerar och blir, när man är öppen och beskrivande kring sin person och de svårigheter som man upplever! Jag tycker att det är lite märkligt att människor blir undvikande och ”förvirrade”, precis som du skriver, när man väljer att vara inbjudande till livets märkligheter, detta med tanke på att psykisk ohälsa ökar! Det säger en del, tänker jag, om rädslor och stigma kring mental hälsa…

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s