Nedstämdheten äter upp kreativiteten, sa jag till psykologen under gårdagens session. Jag blir mätt på orden, bokstäverna och uttrycken!

Vaknade tidigt. Sovit oroligt. Sovit ensam. Monstret, min älskade följeslagare och huskatt, valde soffan och vardagsrummet i natt. Det blir lite ensamt. Det är rogivande och tryggt att ha henne nära, nära, i sängen.

”Nedstämdheten äter upp kreativiteten”, sa jag till psykologen under gårdagens session. ”Jag blir mätt på orden, bokstäverna och uttrycken! Kan inte riktigt forma och beskriva, livet, i meningarna längre”…
De skrivna orden är min strategi och terapi, för att kunna stå ut. Texten, det skrivna, är min livboj i mitt varande. Det får mig att må bra och bättre.
Psykologen; ”Att du skriver är bra för det psykiska måendet! Skriv oavsett hur det känns! Det är din styrka! Jag tror inte att du är ”mätt” på de skrivna orden! Du är bara trött och du har plötsligt skapat begränsningar och högt ställda förväntningar på dig själv, och det i sin tur ger låsningar i kreativiteten! Försök att ta avstånd från dina högt ställda krav, och skriv bara! Skrivande är terapi i sig! Skriv, skriv och berätta, men lämna alla kraven utanför”!

Jag sov några timmar när jag kom hem.
Blir alltid som en trasig trasa efter våra samtal. Det är tungt, förvirrat och väldigt splittrat. Jag är ”all over the place” och får ingen ordning…
Jag är i behov av ordning och reda, på många plan i mitt liv! Kontrollbehov! Har jag inte kontroll, så ger det uttryck i form av att ta kontroll på andra områden i tillvaron! Var sak på sin plats! Ordning och reda! Planera, planer och strukturera… Kontroll, så gott det nu går, på vardagen!

Jag tränade och lagade mat.
Sov lite till och funderade över något han sa, min husgud Psykologen; ”Livs-lockelser”!
Han har nämnt det där förut, Livs-lockelser!
Att söka och finna sådant som lockar över livet till den ljusa och bra sidan av tillvaron!
Vad ger mig glädje och tillfredsställelse?
Vad får mig att känna att jag gjort något bra och fint, för mig?
Vad behöver jag, för att må lite bättre och kicka igång självkänslan?
”Det handlar om att vara egoistisk i din situation! Du har ”tur” som lever ensam och i din vardag behöver du bara tänka på dig och det som är viktigt för dig! Du måste sluta upp med att försöka tillfredsställa din omgivning! Det är mindre bra! Andras gillande definierar inte dig som människa! Dina bra prestationer, i andras ögon, bestämmer inte hur ”viktig” eller bra du är som person! Att söka andras uppskattning och gillande, det kan vara bra ibland, kanske, men att leta bekräftelse och gillande hos dina medmänniskor, tar ifrån dig din egenkraft och din ”power” i din självkänsla. Du måste hela tiden mata på med uppskattning och gillande från andra, för att bekräfta dig själv, när du egentligen bara behöver egna verktyg för att uppskatta den du är. Är du med? Förstår du vad jag menar? Det tröttar ut och det dränerar dig på energi! Så… Vad vill du? Vad behöver du? Vad vill du göra idag, utan en tanke på hur andra människor eventuellt kan uppfatta dig”?
Och han har rätt. Jag är en ”people pleaser”!
Jag tycker inte om det! Men han har rätt! Igen!

Ta hand om dig därute i vida världen och Vintergatan, så gör jag mitt bästa från min vrå av världen!

Väl mött och på återläsande / Arthur

(Foto/Bild; Arthur)

Sommar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s