Lite virriga snurriga funderingar… Fnurra på tråden..? Feber yra, kanske…

Lite virriga snurriga funderingar…
Fnurra på tråden..? Feber yra, kanske…

Nyårsafton. Nyårsaftonsmorgon.
Men nu blev det nyårsaftons eftermiddag…
Grått, regntunga skyar och mörkt. En blöt vante, över hela gatan utanför…

Måtte kommande år bli trevligare, än det som varit! Vilket slöseri med liv och tid! All denna ensamhet!

Dticker mitt svarta kaffe, medan katten vilar i mitt knä. Kliar lite över hennes mjuka mage. Sträcker mig efter muggen med mitt livselixir och försöker att inte störa hennes vila. Det går sådär. Hon vill; en sak i taget!

Monstret, min älskade huskatt och följeslagare, är som sin unga vackra husse; ljudkänslig!
Det blir en påfrestande afton. Maktlöst. Hjälplöst. Jag kan inte hjälpa henne, på något sätt. Hon blir så oerhört stressad och rädd, gömmer sig när fyrverkerierna drar igång. Jag kommer inte att se svansen på henne, förrän i morgon vid den här tiden!
Förra året bäddade jag åt henne i skafferiet, men pläd och filt. Ljudet är mer dämpat där inne. Självklart får hon vara där! Frågan är om det är klädkammaren som blir årets tillflyktsort? Det är en för året ny vrå att vila i.
Hon ligger gärna därinne, i klädkammaren, och myser, mellan handdukar och lakan.
Av all stress och rädsla, brukar hon göra sin toalett på mattan i vardagsrummet. Det gör naturligtvis ingeting. Men, det är frustrerande att inte kunna påverka situationen.
Det är ungefär som när mina unga grannar grälar och krigar med varandra som värst; Monstret blir så nervös av det, att hon bajsar på mina mattor! Nu har grannarna varit snälla med varandra, inte grälat under en längre tid, lugnt och skönt för oss, så hon har varit mer cool, mitt älskade Monster, men det är en oerhört räddhågsen dam och jag blir bara maktlöst och bedrövad…

Nåväl och i alla fulla fall…

Jag blir aldrig sjuk. Faktiskt inte!
Jag tror att det kan bero på kosten jag äter och att jag motionerar och tränar en del! Kroppen är i fin form och i bra kondition! Motståndskraftig! När jag väl blir sjuk, så blir jag löjligt överraskad och undrar vad det är som händer och varför?
”Va’ fn är det här”!? Jag har ett bra immunförsvar och brukar klara mig från vinterkräksjuka och influensor, men den här omgången golvade mig ganska bra. Känner mig lite som Ernst Kirchsteigers torkade clementinrosor; torr, sprucken och jäligt ful!
Det kan vara bra att bli ordentligt sjuk ibland, tänker jag i mina försök att tänka positivt och ”carpe-some-fucking-diem”, för man uppskattar plötsligt sitt friska, starka och krya jag! Tycker inte om att ligga och svettas och stundom frysa. Plötsligt tycker jag inte ens om min mjuka vita soffa! Har bott i den i snart en vecka! Kuddarna känns inte så mjuka längre… Jag får lov att tvätta dem, när det här väl är överstökat! Tvätta bort feberlukten, på något sätt! Tycker att de luktar gammal gubbe!
Dock känns det bättre idag!
Det skvalpar inte så mycket i skallen och jag har inte fullt så ont i kroppen. Men, det har satt sig på luftrören! Ingeting att oroa sig för! Inte alls! Med mina sönderrökta lungor, så är det att räkna med! Nästan som ett mejl i inkorgen! Mer regel än undantag faktiskt!
Fast, det känns också bättre idag, luftrören alltså, och det är tacksamt! Positiv som f*n!
Tänker inte oroa mig! Tänker inte tänka katastroftankar! Det värsta som skulle kunna hända, är en otrevlig lunginflammation, och för det finns antibiotika! Jag tror dock att jag klarar mig!

Hursomhelst och nå väl…

Det blir ytterligare en dag I soffan. Jag och katten. Teve och nyheter och mer teve och kanske en film.
Jag ska ta ett bad, det är dagens mål, för den här unge mannen börjar lukta lite fuktig farbror, och det ska minsann bekämpas! Tror dessutom att tillvaron kommer att kännas trevligare efter ett varmt mysigt och skönt skumbad!

Kom på, och påmindes om, mina vänner.
Få är de numer, men så värmande och omtänksamma! De erbjuder sig att handla mat åt mig, ordna med febernedsättande mediciner och att fixa med eventuella ärenden som behöver ordnas med! Tacksam!
Och… Jag känner mig inte fullt så ensam! De finns därute och vill hjälpa… Jag är omhändertagen och har ett skyddsnät! DET, är en bra påminnelse, och för detta behöver jag inte ens krysta fram positivt tänkande och ”carpe-some-fucking-diem”!

Önskar er ett gott nytt år!
Må 2021 bli trevligare och följsammare än året som gått! Undrar om det finns någon returrätt för 2020? Jäla sktår faktiskt, på ren svenska!

Väl mött och på återläsande / Arthur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s