Grubblade lite…Några tanketrådar och grubblerier, från en lite sliten tvårummare i Svedmyra…

Grubblade lite…
Några tanketrådar och grubblerier, från en lite sliten tvårummare i Svedmyra…

Sparkar igång dagen, som alltid, jag är en rutinbunden man, med kaffe, katten får mat, å’ lugn och skön musik, och lite meditation.

Min Meditation går sådär just nu, kan jag avslöja. Har ett fullständigt hopplöst ”Monkey Mind”!
Tankarna hoppar runt och runt och surrar i det oändliga. Fullständigt okontrollerad och okoncentrerad! Mediterar ändå och tänker att något bra kommer säkert ur det i alla fall!
Det handlar dessutom om tio minuter varje morgon… Ja’, nåväl, nästan varje morgon!

Av en nyvunnen vän, ja’ sedan några år tillbaka nu faktiskt, fick jag en present sist vi sågs. En sten. En sten att bära med sig, i helande syfte!
En fin omtanke. Kärleksfullt… Jag blir varm av tanken att någon önskar mig välmående och själsligt lugn! Det gör mig uppriktigt glad…
”Labradorit”, är benämningen på stenen…
Nu är jag väldigt skeptisk till kristaller, stenar och dess ”helande effekter”. Jag tror inte riktigt på det! Men som alltid: ”Jag kan ha fel, jag kan ha fel, jag kan ha fel”… Man vet ju liksom aldrig säkert!
Livet och tillvaron är väldigt märklig och oförutsägbar, så… vad vet man, egentligen!?

Det står att läsa: ”Labradorit anses vara en magisk sten som skyddar auran, stärker självförtroendet och intuitionen. En bra sten för dig som är lite blyg eller inte alltid vågar ta för dig”…
Den där stenen är som klippt och skuren för mig och min person! Mjuk att hålla i, välpolerad och rund, passar dessutom perfekt i min hand!
Den får vara med lite överallt just nu! Väldigt mysig att hålla i, när jag mediterar, om inte annat!
Katten, mitt älskade Monster och Elände, tycks uppskatta den väldigt mycket… Hon ligger gärna på stenen och är nyfiket intresserad av den! Det gör det hela lite märkligt ändå!?

I alla fulla fall…
När jag var ung snöade jag fullständigt in på New-Age! Nördade ner mig fullständigt på kristaller, healing, energier, aura, positivt tänkande och handpåläggning…
Åh’… allt tokigt och märkligt som jag provade på! Jösses…
Jag kan tillägga att jag alltid har varit en sökare och vill veta, behöver kunskaper, och vill prova på!
Minns att jag blev väldigt frustrerad för att jag inte riktigt ”upplevde någonting”!
Dock kan jag tänka att någonting gav det mig förmodligen, något fick jag antagligen med mig, av de där åren! Om inte annat att vara öppen och mottaglig för nya idéer och att se på saker och ting med ett mer kritiskt tänkande och inte alltid ”köpa” det människor vill servera mig som en sanning.
För övrigt kom jag på, att tron på magiska stenar och healing, tankens kraft, ”placeboeffekten”, spelar en stor roll i effekten, och då gör det ju viss nytta och bot för människan… eller hur!?
Jag tycker dessutom att alternativ medicin och nya perspektiv på människan, sinnet och kroppen, är väldigt spännande och fascinerande! Jag har ingenting emot att prova på…

Och Ja, jag har provat det mesta faktiskt, i mitt sökande efter lindring och bot i mina depressioner och i mitt sökandet efter meningen med livet… Jag har ytterst sällan sagt nej till nya idéer och förslag faktiskt!
Inte mycket har hjälpt! Fakta!
Det mest absurda jag provat på, har nog varit frigörande dans i skogen, tillsammans med andra ”sjuka” människor, som alla önskade ett bättre mående…
Det gav inte mig någonting alls! Mest genans faktiskt! F*n, så pinsamt!
Fast, nu ljuger jag lite grann! Jag fick motion, jag fick ”jobba på att vara pinsam”, och dessutom fick jag träffa andra förtvivlade människor som var på gränsen till galenskap och uppgivenhet! Det är alltid skönt att veta, att man inte är ensam i sin desperation och förtvivlan!

Nåväl…
Snurrar till det lite grann som vanligt! Det som var tänkt att bli ett kort inlägg, blev till ett långt utlägg om tillvarons märkliga företeelser och märkligheter…
Tron verkar allt och tankens makt över kroppen… Vad vet man, egentligen!?
Ha ett öppet sinnelag och prova på och testa! Vem vet vad saker och ting kan ge!?

Ha en fin dag!
Var bara en schysst människa och var riktigt rädd om dig…
Jag gör mitt bästa, från min vrå av världen och Cyberrymden…

Väl mött och på återläsande / Arthur

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s